Problema este ca minorul nu mai doreste sa plece declarand asta in camera de consiliu in dosarul care este pe rol acum. Asadar, nu se pune problema ca tatal are rea vointa; copilul nu vrea sa plece in acest moment, ori, el ca tata nu il poate alunga, e normal, nu? Si, in primul rand gandesc, trebuie sa se respecte decizia copilului indiferent de dorinta mamei care prin atitudine isi impune vointa ei inaintea vointei si binelui copilului.
Am inteles asta. Insa, ce poate face tatal daca totusi aceasta ignora faptul ca minorul nu mai doreste sa mearga la ea si il ia impotriva vointei lui? Poate face o plangere la politie? Multumesc.
Un minor in varsta de 10 ani a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva si irevocabila in urma cu 2 ani (minorul avand la acea vreme varsta de 8 ani). Intre timp mama l-a abandonat, iar tatal a intentat proces pentru executarea autoritatii parintesti. Minorul, in prezent se afla la tata, nedorind sa mai locuiasca cu mama. Insa, pana la solutionarea cauzei, se afla pe rol hotararea de acum 2 ani. Minorul a fost audiat de instanta unde a declarat ca vrea sa ramana la tata. Problema este ca mama desi stie ca propriul copil nu o mai doreste ea insista sa-l ia impotriva dorintei lui. E legal sa poata face asta chiar daca minorul nu vrea sa mearga la ea? Ce poate face tatal daca constata intr-o zi ca mama a luat copilul cu forta desi, cum am mentionat anterior, pe rol este un proces in care tatal a cerut exercitarea autoritatii parintesti cu domiciliul la el si copilul a fost audiat in camera de consiliu unde a declarat ca vrea sa locuiasca cu tata?
Am inteles. Insa, in cazul in care persoana respectiva nu detine niciun bun pe numele ei, ce modalitate de recuperare a cheltuielior exista? Multumesc.
In cazul in care o persoana nu achita cheltuielile de judecata ce se intampla? I se poate deschide proces penal pentru recuperarea lor?
Mama invoca in recurs ca si-a schimbat domiciliul si nu a fost instiintata la noul domiciliu avut in orasul X, doar la cel anterior din orasul Y, tatal nestiind de existenta noului domiciliu ci doar de cel vechi, mentionat de mama intr-un alt proces legat de aceeasi cauza.
5 zile de la comunicare scria pe portalul judecatoriei, nu am vazut niciun document sa pot afirma cu certitudine. Insa, inteleg ca 5 zile este termenul pentru recurs in oricare din cele 2 cazuri mentionate.
la prima infatisare solutia pe scurt a fost- citarea partilor, la a doua infatisare solutia pe scurt a fost administrarea probatoriului, la a treia infatisare a admis cererea ca fiind definitiva si executorie cu recurs in 5 zile de la comunicare. La toate aceste infatisari parata (mama) nu s-a prezentat.
daca un minor abandonat de mama sa a fost incredintat tatalui prin ordonanta presedintiala in decembrie 2012 cu recurs in 5 zile de la comunicare, iar mama minorului neprezentandu-se la proces face recurs in aprilie 2013, instanta va respinge recursul ca tardiv?