avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate sergiugamzer

Activitate sergiugamzer

Răspuns la discuția Pensia de intretinere
Multumesc mult.
Buna. Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema.
Actuala mea sotie, are doi copii, dintre care unul a facut 18 ani in decembrie, celalalt copil are 8 ani. A fost contactat tatal copiilor privind pensia de intretinere iar acesta nu vrea sa discute. Cu majorul am inteles cum este, dar cu celalalt copil nu stim cum sa procedam. In sentinta de divort a fost prins cu 100 lei copilul minor, de 8 ani. Poate sotia sa dea in judecata pentru recalculare, doar pentru minor? Daca da, care ar fi procedeul de calcul al pensiei de intretinere. Tatal copiilor are o societate iar veniturile acestuia sunt fluctuante, dar peste salariul mediu cu mult.
Majorul nu doreste pensie de intretinere.
Multumesc mult.
Multumesc mult.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa pot folosi un autoturism Dacia, ramas de la tatal meu, decedat acum 3 ani, pentru noul program rabla. Am doar un singur frate care doreste sa faca donatie prin notar public asupra autoturismului pentru mine. Nu beneficiem momentan de resurse financiare pentru a face succesiunea, avand si o proprietate de impartit.
Multumesc mult.
Buna ziua.
Sotia mea primeste 250 lei pensia de intretinere pentru 2 copii minori avuti de la prima casatorie. Tatal copiilor are o societate iar veniturile dumnealui sunt fluctuante. Cei 250 lei au fost stabiliti de comun acord prin sentinta judecatoreasca, Va rog sa-mi spune-ti daca sotia poate cere in instanta marirea pensiei de intretinere pentru copii pe motive de sanatate, fetita sufera de astm bronsic, face tratament zilnic pe perioada nedeterminata iar baiatul s-a nascut cu o malformatie si necesita interventie chirurgicala de specialitate, in tara, la Spitalul Marie Curie din Bucuresti. Tatal copiilor ,, nu prea este interesat de aceste probleme,,. Mentionez ca baiatul trebuie operat anul acesta iar de toate cele necesare pentru acest lucru s-a ocupat mama ( procurarea unei tije pentru operatie, din Germania care a costat 9.000 lei, consultatii, tratament, etc).
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Pensia de intretinere
Multumesc mult.
Buna ziua
Am o prietena divortata de 3 ani cu 2 copii minori pe care ii are in intretinere. Dupa divort s-a mutat in alta localitate unde are si domiciliul actual. Doreste sa inainteze la judecatorie actele pentru marirea cuantumului pensiei de intretinere dar nu stie pe raza judecatoriei carui judet sa se adreseze, acolo unde isi are ea domiciliul sau unde are tatal copiilor domiciliul. Nu stiu daca are relevanta dar distanta dintre localitati este de aproximativ 500 km.
Multumesc mult.
Răspuns la discuția radiere auto
Multumesc mult, dar in cazul in care el nu doreste acest lucru se merge pe cale judecatoreasca? Nu poate trimite din Germania acte pe propria raspundere de la notar?
Discuție radiere auto
Buna ziua,
Am o Dacia 1310 fabricatie 2003 ramasa de la tatal meu care a decedat acum 3 ani. Masina este inmatriculata pe numele tatalui meu. Mama este si ea decedata din 1996. Am doar un frate care locuieste si lucreaza in Germania si nu vrea sa vina in tara pentru a face actele succesorale dar este de acord ca eu sa fac ce vreau cu autoturismul. Ce pot face pentru a radia autoturismul, se poate face pe propie raspundere? Imi poate el trimite acte facute acolo, au valoare juridica la noi? Daca da, ce acte ar trebui el sa faca? Multumesc mult.