avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere

Buna. Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema.
Actuala mea sotie, are doi copii, dintre care unul a facut 18 ani in decembrie, celalalt copil are 8 ani. A fost contactat tatal copiilor privind pensia de intretinere iar acesta nu vrea sa discute. Cu majorul am inteles cum este, dar cu celalalt copil nu stim cum sa procedam. In sentinta de divort a fost prins cu 100 lei copilul minor, de 8 ani. Poate sotia sa dea in judecata pentru recalculare, doar pentru minor? Daca da, care ar fi procedeul de calcul al pensiei de intretinere. Tatal copiilor are o societate iar veniturile acestuia sunt fluctuante, dar peste salariul mediu cu mult.
Majorul nu doreste pensie de intretinere.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: sergiugamzer , utilizator 10:25, 9 Ianuarie 2014
Mama, in calitate de reprezentant legal al minorului, va putea introduce o actiune de majorare a pensiei de intretinere datorate de tatal copilului.

Procentul este de 1/4 din venituri daca tatal nu mai are alti minori in intretinere si se va calcula la media veniturilor din ultimele 6 luni anterioare introducerii actunii.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara Gabriela Cristina D Gabriela Cristina D Buna seara! Sunt divortata de 4 ani si,desi fostul sot a fost promovat si i s-a marit salariul, nu am facut nici un demers pana acum pentru majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil major Pepiofi Pepiofi Stimate Domn (Doamna) , am o intrebare privind pensia de intretinere copil major. Am divortat de 7 ani , fostul meu sot nu a platit nici o data pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv evrika38 evrika38 Am un fiu de 21 de ani.Pana la 18 ani tatal lui a platit o pensie de intretinere insa la un moment dat acesta a introdus actiune pentru diminuarea cuantumului ... (vezi toată discuția)