avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie facuta la notar in loc de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie facuta la notar in loc de succesiune

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa pot folosi un autoturism Dacia, ramas de la tatal meu, decedat acum 3 ani, pentru noul program rabla. Am doar un singur frate care doreste sa faca donatie prin notar public asupra autoturismului pentru mine. Nu beneficiem momentan de resurse financiare pentru a face succesiunea, avand si o proprietate de impartit.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: sergiugamzer , utilizator 11:15, 12 Februarie 2013
Pina nu dezbateti succesiunea nu puteti beneficia de autoturism. Daca sunteti doar 2 mostenitori, fratele , printr-o declaratie de renuntare poate renunta la cota de mostenire ce i-ar reveni in momentul dezbaterii succesiunii.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum îi pot dona surorii mele jumătatea mea de moștenire de la părinți? Ionuț Cosmin Ionuț Cosmin Buna ziua. Cum pot dona surorii mele jumatatea mea de mostenire de la parinti? Mentionez ca doar unul dintre ei a decedat. Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)