avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Activitate mediator_comeaga

Activitate mediator_comeaga

Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
Duffy - Too hurt to dance
[ link extern ]
Aplauze pentru status-ul lui Ares-3:

"La coada la DNA: Dati cate 3 ani, sa ajunga la toata lumea!"

Eu zic sa le dea doar cate unul, ca sunt multi care inca nu s-au asezat la rand.
La vremuri de criza, solutii de criza: "Vand sotie, usor folosita. Pret negociabil pentru pachet cu soacra."

Ciudat faptul ca, sotia este trecuta pe numele cumparatorului ca si cand ar fi fost casatorita.

:O



A fi sau a nu fi. Casatorita.

buna ziua....sunt fff suparata pt ca nu stiu ce as putea face...nu stiu daca sunt casatorita da sau nu ???

Cred ca " a fost trecuta pe numele cumparatorului" (vezi mai sus). De aici si dilema. ;)

Răspuns la discuția Neprezentare la mediator
mediatordorinilie a scris:

Doar trimiterea unei invitatii si apoi un meci la tv, nu este o activitate de mediator.



Nu stim ca lucrurile stau asa cum le descrieti. Poate ca mediatorul a facut tot ceea ce tinea de el pentru a aduce partea vatamata la mediere.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca, in cauzele penale, partea vatamata poate sa nu fie dispusa sa ajunga la o intelegere cu faptuitorul. Sunt multiple ratiuni. Nu este vina mediatorului si cred ca acesta trebuie sa manifeste o mare abilitate in a simti cand poate sa insiste si cand nu, pentru a nu deveni un factor de stres suplimentar.

In rest, va dau dreptate, am fost mereu de parere ca mediatorii trebuie sa-si practice profesia in mod responsabil, cu maxim de profesionalism.
Procedurile prevazute de legea sanatatii nu sunt neaparat necesare in cazul in care doriti sa apelati la mediere. Finalizarea unei cercetari care sa determine eventuala culpa a medicului va dura foarte mult.

Va recomand sa incercati mai intai medierea, poate medicul accepta sa participe si sa repare cumva prejudiciul produs. Intr-un asltfel de caz insa, in lipsa unei culpe dovedite, eventualele despagubiri vor fi suportate doar de medic, nu si de compania unde acesta este asigurat.
Puteti propune un alt mediator, avand in vedere ca mediatorul trebuie sa fie liber ales de parti. Daca aveti motive obiective sa va indoiti de impartialitatea sau profesionalismul celui propus de cealalta parte, comunicati acest lucru si veniti dumneavoastra cu o propunere.

Mediatorul nu este "angajat" de partea adversa, pentru ca mediatorul nu este reprezentantul niciuneia dintre parti. Daca partile nu se prezinta impreuna la un mediator ales de comun acord, una dintre ele adreseaza o solicitare de deschidere a procedurii de mediere catre un mediator (ales dupa criterii dintre cele mai diverse: reputatie, locatie s.a.m.d.), iar acesta invita la mediere partea indicata de cel care l-a solicitat. In mediere insa, mediatorul va asigura echilibrul partilor, va fi impartial si neutru si va asista in egala masura partile in vederea ajungerii la o intelegere.

Nu pun in discutie faptul ca aveti indoieli in privinta mediatorului care v-a invitat, insa v-am explicat procedura, pentru a intelege faptul ca mediatorul are obligatia profesionala de a rspecta cele de mai sus (impartialitate, neutralitate, confidentialitate etc.) si este greu de crezut ca ar putea favoriza cumva vreuna dintre parti.
Răspuns la discuția Pasi autorizare mediator
1. Daca aveti minim 3 ani, este suficient.
2. Consultati tot pe pagina Consiliului de mediere lista asociatiilor din domeniu si va puteti inscrie in oricare dintre acestea. Vi se va recomanda cu siguranta una de catre organizatorul cursului de formare ca mediator.
3. Profesia de mediator este o profesie liberala, asemenatoare celor de arhitect, avocat, notar etc. Dupa autorizarea de catre Consiliul de mediere veti merge la Adm. Financiara si veti obtine codul fiscal. Nu veti functiona ca PFA, deci nu mergeti la Registrul Comertului.
4. Cu siguranta nu veti putea trai exclusiv din mediere in primii ani dupa autorizare. Nu vreau sa va descurajez, dar priviti cu rezerva ceea ce "se aude".
Răspuns la discuția Pasi autorizare mediator
Intrati pe pagina Consiliului de mediere si studiati procedura de autorizare.

[ link extern ] /
@manuelle, ca sa raspund strict intrebarii dumneavoastra, nu exista o astfel de posibilitate. Notarul nu poate "autentifica acordul de mediere a unui divort fara copii si fara bunuri comune". Notarul desface casatoria conform procedurii notariale specifice, ceea ce presupune plata onorariului aferent, precum si obligatia de a acorda termenul de 30 de zile prevazut de lege.

Tineti cont de recomandarile facute mai sus de colegele mele sau mergeti direct la notar, daca nu exista conflict intre soti si acestia sunt de acord cu divortul.

Sau, in conditiile precizate de dumneavoastra, cel mai avantajos financiar este sa divortati la starea civila, prin procedura administrativa. Vi se va acorda insa si acolo termenul de gandire.
Răspuns la discuția Divort mediator
Puteti rupe linistiti acordul de mediere, acesta in sine nu desface casatoria, deci sunteti sot si sotie in continuare. :)

Prin mediere nu se poate desface casatoria, ci se poate doar ajunge la un acord a sotilor in directia aceasta, presupunand ca exista aspecte asupra carora sunt in dezacord. Se pot, de asemenea, decide prin mediere aspectele accesorii divortului, fapt care duce la finalizarea mult mai rapida a tuturor formalitatilor, insa casatoria o desface tot instanta, care ia act de faptul ca partile sunt de acord sa divorteze, precum si de modul in care au decis sa procedeze in privinta accesoriilor. Divortul il pronunta, deci, fie instanta, ca urmare a cererii sotilor, insotita de acordul de mediere, fie notarul, daca partile decid sa apeleze la notar. Sau se poate divorta pe cale administrativa, la starea civila, daca nu exista copii minori.

Daca dumneavoastra v-ati razgandit, nu este nicio problema, pentru ca nu ati ajuns inca in instanta, deci nimic nu este ireversibil. Chiar si ajunsi in instanta va puteti razgandi.

Mediatorul nu impaca sotii, daca acestia nu doresc, ci ii asista doar in gasirea celei mai convenabile modalitati de a pune capat unei casatorii pe care nu doresc sa o mai continue.

Editare moderator: schimbare cuvant gresit