avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate frizer

Activitate frizer

Buna ziua.Am un teren de 300 de m2 in CF iar in realitate am 460 m2. Pe teren am o constructie din 1996 cu autorizatie iar in 1997 am scos a doua autorizatie pentru etajul 2.Constructiile nu le-am intabulat si nu am platit impozit la ele.As dorii sa stiu cum sa fac sa le intabulez si sa si obtin terenul de sub casa?Tin sa precizez ca am construit mai mult decat am pe autorizatie.
Conform Legii 107/1996 art.9 pct.1 si 2 trebuie autorizatie pentru foraj apa de suprafata daca folosesc pentru uz casnic? Ce intelegeti prin Legea asta ca ma contrazic cu cei de la Apele Romane
Art. 9. -
(1) Dreptul de folosință a apelor de suprafață sau subterane, inclusiv a celor arteziene, se stabilește prin autorizația de gospodărire a apelor și se exercită potrivit prevederilor legale. Acest drept include și evacuarea, în resursele de apă, de ape uzate, ape din desecări ori drenaje, ape meteorice, ape de mină sau de zăcământ, după utilizare.
2) Apele de suprafață sau subterane pot fi folosite liber, cu respectarea normelor sanitare și de protecție a calității apelor, pentru băut, adăpat, udat, spălat, îmbăiat și alte trebuințe gospodărești, dacă pentru aceasta nu se folosesc instalații sau se folosesc instalații de capacitate mică de până la 0,2 litri/secundă, destinate exclusiv satisfacerii necesităților gospodăriei proprii.
Buna ziua.Fara receptia lucrarii ne poate impune sa platim cei 20% din valoarea lucrarii?
Buna ziua.In anul 2013 sa facut izolatia unui bloc cu fonduri europene.Primaria Timisoara acopera 80% iar restul de 20% locatarii.Nici pana in ziua de astazi nu sa facut receptia lucrarii,iar pe noi locatarii ne pune sa facem receptia.Daca receptia nu sa facut suntem obligati sa platim in impozit valoarea lucrarii?Eu din cate stiam dupa ce se face receptia lucrarii platim.Daca puteti sa ma lamuriti careva daca plata se face dupa ce sa facut receptia,o lege ceva.va multumesc
La o casa au autorizatie anexa agricola.restu nimic.primaria nu face nimica.de la isc am primit raspunsul.au fost si la fata locului iar primaria dădea din umeri ca cica ei nu au stiut ca se construeste acolo
Sau construit 5 case pe teren arabil si la o casa au scos autorizatie anexa agricolă iar in realitate ii casa rezidentiala.unde sa ii reclam sa le darame?
Răspuns la discuția Canal Anif astupat fara acord
Daca aniful si isp in constructii nu i-au masuri si nici primaria nu da raspuns ma duc la DNA si reclam ca nu isi fac atributile

Ionut.ion a scris:

Dvs.nu cred ca mai aveti ce face in aceasta situatie, canalul nu va apartine...
Problema se va rezolva cand va fi interes, sa spun asa... este strict problema proprietarului, ANIF.ului, cand va lua masurile pentru a rezolva aceasta problema... de obicei in momentul in care se va pune in exploatare acest canal se va constata aceasta problema si, implicit, se va si rezolva...
Pana atunci...nu cred ca mai aveti ce face, poate doar instintari la ANIF si ISC ca domnii nu doresc revenirea la situatia anterioara, dar nu stiu ce impact vor avea...

Canalul are 12 m latime si adanc de 6m.Aniful si inspectoratul in constructii au spus ca e construit fara autorizatie.si trebuie adus la forma initiala iar primaria se face ca nu stie nimica.cui ma pot adresa mai sus ?
Pe canal exista statie de pompare.l-au astupat cu moloz,cauciucuri.au pus o teava de canalizare ce se pune la case

Ionut.ion a scris:

Aveti dreptate, canalele apartin de ANIF dar poate au fost date in folosinta promariei daca au utilitate regionala ( poate sa mai scape de cheltuielile cu intretinere, nu stiu...)
Pentru ce era folosit acel canal, irigati, drenaje, desecari...? A fost obturata curgerea apei prin el sau doar au construit un pod peste el?
Nu stiu ce mai aveti de facut, doar sa chemati primaria in instanta daca va aduce prejudicii acest fapt...

Am niste vecini care au astupat un canal ce apartine de ANIF fara a avea acordul lor.nu au nici autorizatie de la primarie.Am facut sesizare la ANIF sI la Inspectoratul in Constructii si mi-au spus ca nu au autorizatie.primaria refuza sa ii identifice sa spuna cine a facut.eu stiu cine a facut ca am facut poze.cum pot sa fac sa le darame podetele alea?va multumesc