Fisele de evaluare a angajatului existente la vechiul angajator influenteaza cumva viitorul profesional al angajatului? Noul angajator poate sa ceara acele fise de evaluare sau fisele de evaluare au doar rol intern (in cazul in care exista mai multi angajati cu aceeasi functie, pentru o departajare mai usoara sau in cazul unei mariri de salariu).
Pe nota de lichidare este obligatoriu sa fie trecute calificativele corespunzatoare fiselor de evaluare?
Am o speta interesanta: o firma deschisa anul trecut in alta tara (deci sediul social este acolo). Patronul a hotarat sa pastreze sediul social acolo, dar din cauza impozitului progresiv foarte mare, doreste sa deschida un sediu in Romania, si sa factureze aici si pentru cei din alte tari, pentru a plati impozit mai mic. Veniturile inregistrate in anul 2013 sunt de peste 65000 euro, iar pe anul 2012 a inregistrat pierdere, venituri 0.
Cum ar putea proceda in aceasta situatie? Cum ar fi mai bine?
Eu m-am gandit ca poate deschide aici un sediu permanent (Titlul 1, Cap. 3, Art 8, Alin (1)) si conform Titlului 2, Cap. 1, Art 14 litera b) din Codul Fiscal, impozitul pe profit s-ar aplica persoanelor juridice straine care desfasoara activitate prin intermediul unui sediu permanent in Romania, asupra profitului atribuibil sediului permanent.
Nu mi-as dori sa ma intorc acolo, doar ca imi este ciuda pentru ceea ce s-a intamplat.
Eu abateri nu am avut, a fost o perioada frumoasa in care am invatat multe la locul de munca. DAR, dintr-o data mi s-a spus ca trebuie sa imi dau demisia (doar pentru ca sefului si nou angajatei sefe nu le mai convine sa raman). Pentru mine este uimitor, pentru ca nu am mai trecut prin asa ceva.
Tot ei s-au suparat pentru ca nu am vrut sa imi dau demisia, deci s-a procedat la desfiintarea postului.
Si apropo de contestarea deciziei de concediere, cum am mai spus mai sus, motivul ar putea fi faptul ca firma isi permite sa plateasca leasinguri, sa achizitioneze mijloace fixe cu valori exorbitante, sa angajeze alte persoane, desi este pe pierdere.
Deci nu se poate spune ca nu isi permiteau sa ma mai tina, din cauza situatiei financiare.
Eventual reorganizarea societatii ar putea sta la baza apararii lor.
Ma gandeam ca as putea avea castig de cauza intr-un eventual proces, dar nu stiu daca se merita sa imi mai consum energia.
Este foarte neplacut sa te trezesti ca esti "zburat" dintr-o firma in care ai lucrat atata timp si sa nu poti face nimic in acest sens.
Stiu si ca ei nu pot angaja pe nimeni pe acest post sau pe un post cu atributii similare, timp de 45 de zile. Apoi le este foarte simplu. Din organigrama spuneau ca vor sterge postul meu.
Mai mult decat atat, nu voi primi niciun salariu compensatoriu, pentru ca nu este prevazut nici in contractul individual de munca si nici in regulamentul intern.
Contract colectiv de munca nu exista.
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns.
Stiu ce prevede Codul Muncii, dar in notificarea respectiva nu sunt trecute Art. 64 Alin.2 si nici Art. 67. Nu se face deloc referire la ele.
Doar Art. 65 Alin (1) apare si Art. 77.
domiciliat/a in............. , judetul ............. , str. ............ , nr. .... , bl. ... , scara... , et. ..., ap. ... , sect..., CNP ..........................
Sc .................. Srl, societate organizată şi care funcţionează în conformitate cu legislaţia din România, cu sediul social în Str. .......... ,Nr. ... ,Bl. … ,Sc. …,Et. ….,Ap…. , sector...., localitate ........., având CIF: ............. , înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. .............. , reprezentată legal de către domnul ............. , în calitate de administrator (denumită în continuare „Societatea”),
Având în vedere:
Hotărârea Asociatului Unic cu nr.......... prin care s-a decis desfiinţarea unui post în cadrul Sc .............. Srl;
Desfiinţarea postului de ......, post ocupat de dumneavoastră.
Vă comunicăm următoarele:
Începând cu data de ....................postul de....................pe care-l ocupaţi în cadrul Sc ......................... Srl a fost desfiinţat, în temeiul preevederilor art. 65 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii.
Ca urmare a acestui fapt, contractul individual de muncă încheiat între dumneavoastră şi Sc .................... Srl pentru acest post, înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă .......... sub nr. ......................, va înceta în termen de 20 zile lucrătoare de la comunicarea prezentei notificări, scop în care se va emite decizia de concediere conform dispoziţiilor legale în vigoare.
În cadrul Societăţii nu sunt disponibile alte locuri de muncă corespunzătoare pregătirii profesionale şi capacităţii dumneavoastră de muncă . Totodată, vă facem cunoscut faptul că beneficiaţi de drepturile prevăzute de art. 64 (2), art. 67 din Codul Muncii şi respectiv de art. 78 din Contractul Colectiv de Muncă.
Prezenta notificare NU REPREZINTÃ DECIZIE DE CONCEDIERE, reprezentând informare privind desfiinţarea postului ocupat în prezent de dumneavoastră şi acordarea termenului de preaviz prevăzut de dispoziţiile legale aplicabile.
La expirarea termenului de preaviz, acordat prin prezenta şi precizat mai sus, se va proceda la încetarea contractului individual de muncă al dumneavoastră cu Societatea, în conformitate cu dispoziţiile art. 65 şi 77 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, prin emiterea unei decizii de concediere.
Sc ...................... Srl Am luat la cunoştinţă azi,...............
Lipseste aliniatul subliniat. Specific inca o data ca nu exista contract colectiv de munca la nivelul firmei.
Si, dupa cum se poate observa, concedierea mea se va efectua in temeiul articolelor 65 si 77 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii.