avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate XBitza

Activitate XBitza

Cred ca da.
Persoana vatamata a dat asiguratorul in judecata. Dar am inteles ca pe langa cerintele privind cheltuielile de spitalizare, ar putea sa ma cheme si pe mine pentru daune morale.
Anul trecut, prin luna septembrie, conduceam un autovehicul intr-un viraj la dreapta, prin breteaua pentru viraj.
Ajungand aproape de strada de intersectie, pe banda 1 era oprita o masina. Am oprit sa acord prioritate masinilor care circulau pe strada de intersectie. Cand sa ma pun in miscare (aflandu-ma intre banda 1 unde era oprita masina si banda 2 pe care urmam sa ma incadrez), o persoana din masina oprita a sarit cu piciorul sub roata din fata a masinii mele.
Am chemat sunat la 112 si au venit Salvarea + echipajele de Politie Rutiera pentru constatare. Masuratori, etilotest (rezultat 0), declaratii ...
Am mers apoi la Udriste pentru declaratia scrisa. Aici apoi mi-au fost returnate toate actele fara nicio hartie in plus. Deci fara amenda, avertisment sau altele.
Mi-au spus sa stau linistit ca este clara treaba.
A ramas sa ma tina la curent cu mersul eventualului dosar.
Persoana accidentata a fost dusa cu Salvarea la un spital apoi a fost trimisa acasa. Dupa doua trei zile, a mers la un alt spital pentru operatie la picior.

Nu am cunostinte referitor la numarul de zile de ingrijiri medicale ce au rezultat.

Dupa mai bine de jumatate de an, primesc de la firma de asigurari, instiintare sa ma prezint pentru declararea accidentului.
Din verificari se pare ca persoana accidentata, a angajat o doamna care se ocupa de recuperi, pentru a cere daune firmei de asigurare.

Intrebare:
1. persoana accidentata in cauza, are sansa de castig ?
2. in ce masura, aceste demersuri ma afecteaza / ma vor afecta pe mine ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri pertinente!
Răspuns la discuția Masina inmatriculata doar fiscal
Nu faceti confuzie intre dreptul de proprietate si dreptul de circulatie.

Ilmir1, poti sa cumperi linistit(a) masina, deoarece este inregistrata LA FINANCIAR PE NUMELE ACTUALULUI PROPRIETAR.
Chiar daca ACTUALUL PROPRIETAR nu a INMATRICULAT masina pe numele lui, avand contract CV (mai mult chiar, inregistrat la financiar pe numele lui) nu e obligat sa o si inmatriculeze pe numele lui.
"Poate omul a vrut sa cumpere masina ca pesa de mobilier, cotet de gaini, depozit de lansete, etc, numai pentru a o conduce pe drumurile publice nu." Asta este o exagerare din partea mea, dar am scris-o ca sa ma fac mai bine inteles.
In schimb, pentru a circula pe drumurile publice cu auto, atunci trebuia sa o si inmatriculeze (identificare la RAR, acte la DRPCIV, etc).

Aveti grija totusi la urmatoarele:
1) Daca doriti sa circulati cu masina incepand cu data cand o cumparati, contractul C-V intre cel de la care o cumparati si persoana trecuta in actele masinii sa nu fie mai mare de 30 zile.
Daca perioada este mai mare de 30 zile nu aveti dreptul sa circulati decat dupa ce faceti transcrierea pe numele Dumneavoatra (inregistrare la financiar + inmatriculare la DRPCIv).
Daca cel de la care cumparati acum masina a cumparat-o de la vechiul proprietar in urma cu peste 30 zile si inca circula cu ea fara sa fi facut transcrierea, e problema lui. NU ARE DREPTUL LEGAL dar poate face asta datorita "bunei comunicari" intre finante si Politie.

2) Daca masina are mai mult de 6 luni (nu sunt sigur pe perioada dar scrie in normele RAR) de cand actualul proprietar a cumparat masina (si nu a facut transcrierea) sau de cand a expirat ITP-ul (daca e cazul), pentru inmatriculare/transcriere trebuie facut RAR-ul (nu doar identificarea la RAR)

Buna ziua,
Din cate am citit, HG nr.1860/2006, se refera la "drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice"

In baza carui act normativ se face deducerea cheltuielilor de cazare pe perioada deplasarilor a personalului din sectorul privat?

Cazarea la o unitate de 5 stele, pe perioada deplasarii, pentru o persoana din sectorul privat ce cota de deductibilitate are?
Răspuns la discuția Taxa timbru mediu
Doamna Mitroi,
Ceea ce ati scris mai sus este doar o opinie sau un fapt concret bazat pe legislatia din Romania?

Va intreb deoarece pana acum, persoanele care au castigat in 2013 procese cu statul impotriva taxei platita in 2012, au avut sentunta definitiva de inmatriculare fara a plata a taxei la inmatrcularea definitiva in acest an.