Am totusi o nelamurire: cum pot eu sa dovedesc (cu toate ca Politia ar trebui sa probeze contrariul) ca este vorba despre o cale ferata industriala? Cine are in evidenta respectivele cai ferate?
Acolo există instalat doar indicatorul "trecere la nivel cu o cale ferata simpla, fara bariere" (crucea Sf. Andrei). Există o cale ferată curentă cam la 500 m mai încolo pe aceeaşi stradă (prevazută cu semnale luminoase şi acustice), însă agentul nu a precizat la care dintre aceste 2 căi ferate face referire.
Încă o întrebare. Este normal ca agentul să completeze rubrica de obiecţiuni cu altceva decât obiecţiunile "contravenientului"? Eu am semnat PV din grabă, însă la rubrica de obiecţiuni oricum nu prea mai era loc, deoarece scrisese agentul ceva acolo: "Filmat cu aparatul video de supraveghere a traficului. Declară că nu sunt obiecţiuni" (am descifrat între timp)... cu toate că eu am avut obiecţiuni şi am solicitat sa mi se prezinte înregistrarea.
( Dacă amenda va fi anulată, primăria/statul este obligat(ă) să-mi returneze banii. După cum probabil bănuiţi, nu este vorba de suma în sine, ci despre principiile pe baza cărora se aplică legile în această ţară. )
Nu scrie ca recunosc fapta.
Scrie ca nu am obiectii, cu toate ca am avut o obiectie cand am cerut sa mi se prezinte proba, dar PV fusese deja completat cu aceasta mentiune inainte ca politistul sa ma intrebe daca am obiectii.
Am fost oprit ieri de un echipaj de politie pentru nerespectarea indicatorului de "trecere la nivel cu o cale ferata simpla, fara bariere".
Lasand la o parte faptul ca era vorba despre o cale ferata industriala de la marginea orasului, extrem de rar utilizata, care se infunda la 50 m de sosea in plin camp si este marginita de o poarta matalica in celalat sens, deci cu vizibilitate perfecta si fara a prezenta practic niciun pericol pentru siguranta circulatiei..., trebuie sa recunosc ca nu sunt sigur daca am oprit intr-adevar complet vehiculul inainte de a traversa calea ferata.
Oricum, viteza mea de deplasare era aproape nula, deoarece nu am preceput constient daca m-am oprit sau nu, iar in plus starea trecerii peste calea ferata era atat de proasta incat este imposibil sa circuli cu mai mult de 5 km/ora.
La circa 150 m de la trecerea respectiva, ma opreste agentu' si imi comunica faptul ca nu am oprit la trecerea la nivel cu calea ferata si am fost inregistrat cu camera video din vehiculul politiei stationat pe partea opusa. I-am inmanat actele conform solicitarii si agentul s-a intors in vehiculul politiei, fara a-mi cere sa-l insotesc pentru a-mi prezenta dovada pe baza careia m-a oprit.
Agentul a revenit cu PV completat, mi-a facut un rezumat al acestuia si m-a intrebat regulamentar daca am obiectii. Am raspuns ca doresc sa imi prezinte inregistrarea pe baza careia a fost completat PV de constatare. Mi s-a raspuns ca inregistrarea o pot vedea numai la tribunal daca depun contestatie si am fost intrebat daca doresc sa semnez PV.
Am raspuns ca nu doresc sa semnez PV deoarece nu mi s-a prezentat dovada savarsirii contraventiei. Agentul a inceput sa imi explice ca, daca nu semnez PV o sa mai dureze ceva timp... etc. L-am intrerupt deoarece ma grabeam sa imi iau copilul de la gradinita si am acceptat sa semnez PV; in plus, rubrica de „Mentiuni (obiectiuni) ale contravenientului” era aproape in totalitate ocupata cu niste mentiuni ale agentului... nu am reusit sa descifrez, dar este ceva cu „filmat...bla, bla”.
Ma intereseaza daca am sanse ca PV sa fie anulat sau, in cazul in care inregistrarea de la politie dovedeste ca intr-adevar nu am imobilizat vehiculul, daca amenda se poate transforma in avertisment... sau daca pot cere anularea amenzii pe motiv de abuz in serviciu, exces de zel sau ceva asemenator.
De asemenea, daca platesc amenda si depun si contestatia, in cazul anularii amenzii voi primi banii inapoi?
Va multumesc anticipat!
PS: AM permis de 9 ani si este prima data cand ma opreste politita si sunt amendat, deci nu sunt cel care sa circule cu 100 km/h in localitate sau sa depăsesc coloana oprita la stop.
Nu este vorba de facturi semnate electronic, ci de cele generate electronic. Intre timp am reusit sa scap de vectorul TVA, care devine obligatoriu pentru PFA numai la depasirea plafonului de 35.000 EURO/an cifra de afaceri (daca nu s-o fi modificat anul acesta).
Eu am depus o cerere la directorul finantelor publice pentru scoaterea din evidenta a vectorului fiscal TVA, sau asa ceva, si mi s-a aprobat, dupa ce am fost in prealabil in audienta.