Multumesc d-le Lucian ! In contractul facut prin notariat se specifica clar ca vanzatorul si-a primit intreaga suma . Intrarea in contabilitate a sumelor s-a facut, mai intai prin dispozitie de incasare de la asociatul unic ,apoi ,in lipsa unei chitante de la vanzator ,prin dispozitie de plata in baza contractului de vanzare-cumparare .
Vanzatorul nu a vrut sa-mi emita factura,ca sa se sustraga de la plata tva-ului , inregistrarea in contabilitate am facut-o in baza contractului de vanzare-cumparare ,iar plata am inregistrat-o in registrul de casa prin dispozitie de plata din partea asociatului unic .
Am fost implicat intr-un accident de circulatie ,in urmatoarele imprejurari , circulam pe un drum european si in momentul cand depaseam un alt autovehicul ,am avut surpriza sa-mi iese in fata ,de pe un drum lateral neindicat , mai mult o ulita, o femeie la volan...N-am putut sa o evit , si , mai din impact ,mai din cauza faptului ca am tras de volan stanga ,am acrosat si autoturismul depasit...Am chemat politia ,care firesc ,i-a ridicat permisul doamnei cu pricina ,insa ea a contestat in prima instanta procesul verbal emis de politie , dar instanta , judecatoria , i-a respins actiunea ,dupa ce a consultat partile din accident. Apoi ,femeia a facut recurs in contencios ,la tribunal ,si aceasta instanta i-a admis actiunea si a anulat procesul verbal al politiei ,anuland si amenda si sanctiunea complementara a contravenientei. Eu am fost citat , dar nu am primit citatia , asa ca nu m-am putut prezenta ca sa elucidez problema in instanta respectiva , am aflat ulterior ,cand m-a sunat femeia respectiva si m-a sunat spunandu=mi ca ma va da in judecata ca sa=si recupereze cheltuielile de judecata...Poate sa faca asta? Si daca o face , eu cum pot ataca in instanta hotarerea definitiva si irevocabila care i-a anulat ei contraventia ,ca banuiesc ca pe baza hotararii respective ,ea poate sa ceara asa ceva...Cum de se poate intampla asa ceva in Europa ?
Buna ziua
Am cumparat un spatiu comercial cu aport administrator iar vanzatorul societate platitoare de TVA nu mi-a eliberat factura iar societatea mea nu a dedus tva-ul avand la mana doar contractul de vanzare-cumparare .Societatea poate sa imi vanda mie spatiul cu aceeasi valoare fara sa emita factura ca sa imi ridic inapoi aportul ?
Vreau sa lichidez firma ,am o posibilitate mai buna asa?
Buna ziua ,sunt administrator la o societate si as vrea sa stiu daca as putea sa renunt la aportul social pe care firma mi=l datoreaza , iar firma sa renunte la un spatiu pentru a=si achita datoria fata de mine adica sa facem o compensare
Va multumesc