Buna seara,
Multumesc pentru raspuns. Poate nu m-am exprimat corect. Pot negocia cu angajatorul ca perioada de proba sa fie de 5 zile, de exemplu, in loc de 120 de zile? Multumesc de ajutor,
Buna ziua,
In codul muncii este specificat ca perioada de proba pentru functii de conducere este de cel mult 120 de zile, dar cred ca nu este precizat un minim. Daca doreste, angajatorul poate renunta la aceasta perioada de proba? As vrea sa inteleg daca ii pot solicita unui angajator sa renunte la perioada de proba?
Multumesc de ajutor,
Buna ziua,
Firma neplatitoare de TVA, cumpar marfa de la fermieri, pe baza de borderou de achizitii si o revand. Inteleg ca trebuie sa achit 2% impozitul pe venitul agricol, dar nu sunt 100% sigura daca trebuie sa achit si 5.5% contributie asigurari sociale de sanatate pe care i-am regasit intr-un document ca fiind tot cu retinere la sursa.
Si daca de exemplu cumpar marfa de 10.000RON din care 1.000RON este perisata, platesc 2%+5.5% la 10.000RON sau la 9.000RON?
Multumesc,
multumesc. imi cer scuze ca tot revin cu atatea intrebari dar vreau sa stiu cum stau. practic, tot ce pot sa ceara este sa imi fac o cerere de concediu, nu? si daca refuz... pot exista consecinte? pot sa ma astept la ceva negativ in directia asta? intreb pt ca firma este in reorganizare si ultimele luni au fost multi colegi carora li s-a cerut sa-si dea demisia si cand au refuzat, au fost amenintati ca in 24h vor fi dati afara pe diverse cauze disciplinare.
cele 4 zile au fost planificate pentru luna februarie, insa nu mi le-am luat pentru ca am avut de lucru. si acum as avea de lucru, numai ca ei par mai interesati de banii pt cele 4 zile decat ca eu sa-mi finalizez activitatea cum se cuvine. momentan nu au adus nicio planificare in discutie, dar ar putea invoca planificarea pe care apareau cele 4 zile in februarie?
Buna ziua,
Am un contract pe perioada determinata, care se termina in 30.04.2013. Mai am de luat 4 zile de concediu/2013 si societatea imi solicita sa imi iau cele 4 zile de CO in perioada 25-30.04.2013, pentru a nu mi le plati. Pot sa ma forteze sa fac sta? Eu nu as vrea pentru ca cele 4 zile reprezinta 20% din salariu si chiar am nevoie de bani. Multumesc,
sumarizez: spatiul este inchiriat de la primarie, fara optiunea de subinchiriere, si chiriasul opereaza acolo un magazin. nu mai vrea sa opereze acest magazin, vrea sa externalizeze activitatea (daca pur si simplu inceteaza activitatea, pierde spatiul si nu vrea asta). Exista vreo varianta de a externaliza aceasta activitate, adica o alta societate sa opereze magazinul, stocuri de marfa, angajati etc?
Multumesc. Daca chiriasul nu are drept de subinchiriere, poate face totusi un contract de comodat?
Buna seara,
Imi baza unui contract de locatie de gestiune, imi pot inregistra punct de lucru al unei firme si fiscaliza casa de marcat pe locatia respectiva? Precizez ca spatiul este inchiriat de locator de la Consiliul Local, fara drept de subinchiriere, iar mijloacele fixe si obiectele de inventar ii apartin. Stocul de marfa si angajatii vor fi ai locatarului.
Multumesc anticipat,
Buna seara,
Am primit o oferta de angajare de la o firma de mistery shopping. Vroiam sa va rog sa ma ajutati sa inteleg daca anumite clauze din contractul de mandat fara reprezentare pe care il voi semna sunt potrivite pentru a fi semnate sau reprezinta un potential pericol in cazul in care angajatorul este de rea-credinta. Asa cum este usor de imaginat, veniturile mele nete in urma acestei activitati project based nu vor depasi 400RON pe luna.
1. Orice acte incheiate de Mandatar pentru realizarea prezentului mandat vor fi semnate numai in numele sau propriu fiind obligat sa ascunda fata de clientii firmei..... calitatea de Mandatar ce i s-a atribuit prin prezentul contract.
2. In cazul in care Mandatarul nu isi indeplineste obligatiile contractuale sau si le indeplineste in mod necorespunzator, precum si pentru pagubele aduse companiei ca urmare a nerespectarii obligatiilor prevazute la articolul ....., va raspunde material, civil sau penal, dupa caz.
3. Partile contractante se obliga sa respecte confidentialitatea celor convenite prin prezentul contract atat pe perioada de valabilitate a acestuia, cat si pentru o perioada de 5 ani de la incetarea indiferent de motiv a acestuia. In special, Mandatarul se obliga: (i) sa pastreze confidentialitatea stricta a tuturor informatiilor primite din partea companiei..... sau culese in executarea obligatiilor contractuale, incluzand aici, fara limitare, date de identificare a clientilor companiei...., domeniu de activitate, standardele companiei...., rezultatele activitatilor companiei......; si (ii) sa foloseasca informatiile obtinute sau dobandite numai in scopul executarii obligatiilor contractuale. Nerespectarea de catre Mandatar a obligatiilor privind pastrarea confidentialitatii, dovedita fara a limita mijloacele pirn care se face dovada, da dreptul companiei.... sa solicite, fara interventia instantei de judecata si fara vreo alta formalitate prealabila, plata de daune-interese cuantificate prin acest contract, de comun acord, de catre parti la o suma de 10.000RON.
Multumesc pentru ajutor,
Adela