avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Activitate danabadici

Activitate danabadici

Am o asociatie din 2000 pe care functioneaza o gradinita in prezent.Pentru a-mi lua acreditarile si aprobarile de la ARACIS trebuie sa-mi deschid o alta gradinita,cu alt nume si care va primi un CUI separat, dar toate acestea dupa ce imi i-au toate aprobarile de la ei si de la ministerul invatamintului.Nu-mi este foarte clar cum inregistrez sediul secundar la ANAF pentru ca termenul este de 30 zile de la momentul semnarii contractului de inchiriere a spatiului iar CUI-ul nou de la registrul il ridicat dupa citeva luni (aprox 3-4) numai dupa ce am toate aprobarile luate.Toate cheltuielile aferente noului sediu le-am inregistrat in contabilitate pe conturi diferite pentru ca cei de la ARACIS dau aprobarea in urma unor verificari atit pe teren cit si contabile din care sa reiasa toate cheltuielile aferente sediului nou.Cum pot muta mijloacele fixe si obiectele de inventar pe noua asociatie? Ea nu va fi subordonata tot asociatiei initiale?La asistenta contribuabili nu au stiut sa-mi dea nici un raspuns si m-au trimis la ministerul invatamintului pentru ca ei nu stiu nimic in legatura cu fundatiile.
Bonurile de combustibil cu RO-ul firmei pe ele care au regim de factura trebuie sa apara in decl 394?
Răspuns la discuția perioada de proba si de preaviz
multumesc f mult dar itm-ul imi spune ca-mi da amenda de 10000 pt ca nu e corect ctr de munca cu termenele pe care vi le-am spus (15,15,20).miine ma cheama din nou si vreau sa discut cu ei cu codul muncii in fata
Răspuns la discuția perioada de proba si de preaviz
ctr a fost pe durata nedeterminata iar de plecat a plecat cu 61 lit a indisciplina
Răspuns la discuția perioada de proba si de preaviz
da asta stiam; este vorba de perioada de proba
ce ai scris este pt preaviz in caz de demisie care l-am citit si eu in codul muncii
revin cu intrebarea: cit pt proba si cit pt preaviz dar nu in cazul demisiei?
va rog sa-mi spuneti cit este perioada de proba respectiv preaviz si preaviz in caz de demisie? eu am pus la proba 15 zile si la preaviz 15 la fct de vinzator iar la controlul de la itm a spus ca incalc codul muncii.
in codul muncii la art 31 perioada de proba scrie maxim 90la fct de executie si max 120 la fct de conducere
despre preaviz normal (nu in cazul demisiei) nu am gasit nimic
Răspuns la discuția Desfiintare asociatie non-profit
multumesc, si mai am o intrebare: se poate vinde o asociatie catre o alta persoana?
Cum se poate lichida (desfiinta) o asociatie non-profit? Eu stiu ca nu se poate decit sa cedezi toate bunurile unei alte asociatii. Se poate vinde unor alti asociati?
Răspuns la discuția plata cas incepind cu 01.01.2013
multumesc
Răspuns la discuția plata cas incepind cu 01.01.2013
multumesc dar tot nu inteleg. Daca am un medic ce functioneaza in cadrul unui cmi care are ctr pe 1000 lei cu casa de pensii trebuie sa plateasca 31.3% din 1000 sau 31.3% la venituri-cheltuieli?