avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate azkan

Activitate azkan

Buna oameni pasionați de legi.
Vin si eu cu o speta mai mult de rasu plânsu.
Am la sat o casa din copilărie care are un zid in comun cu vecinul între curți.
In urma cu 2 ani am refăcut eu zidul pe care l-am legat de casa mea. Între case e o distanta cam de 110 cm. Din ce stiu legal ar trebui sa fie minim 50-60. Eu i-am lasat vecinului întreaga suprafață de 110, cand am refăcut zidul, sa aibe doar el acces. Între case, prin acei 110 cm, curge apa de la mine si de la el din curte catre strada unde sunt șanțurile.

Între timp vecinul mi-a astupat canalizarea de la mine din curte care se facea printr-o gaura de cărămidă catre acel canal între case care duce apa în strada.

Ce posibilități legale am?
Normal zidul e făcut de catre mine, logic ar trebui să-l sparg si sa-l refac cu o ușă sa pot avea acces în acel loc.
Gen Y unde fiecare in acel Y ar trebui să-și facă o ușă sa aibe acces acolo. Acum imi pare rău ca nu am făcut asa de la început.

Mulțumesc!

Mi'am dat seama ca am postat in thread - ul gresit, dar nu gasesc nici o varianta sa mut "discutia". Va mulțumesc pentru răspuns. Numai bine!

Buna ziua.
Vin si eu, ca mulți altii, cu o situație care, din punctul meu de vedere, este destul de comuna in România și anume cluburile din apropierea locuințelor. Ne'am mutat într-un apartament la et 8 iar jos la 100m de bloc exista un club de manele. In fiecare weekend nu putem dormi. Clubul e mai vechi, dar a fost închis o perioada.

Am făcut reclamatie la Politia Locala care mi-au comunicat ca " colegii nu au constatat nimic peste normele legale" sau ceva de genul.

Am sunat la politie! Au venit 2 într-o noapte si au "constatat" ca se aude ca si cum trec masinile pe strada si au zis ca doar nu o sa oprim mașinile.
O-i fi eu nebun, dar am întrebat vecinii care stau pe partea cu clubul sa vad daca doar la mine e problema. Nu a existat unul sa nu se plângă ba chiar o doamna cu un bebe mi'a spus ca are probleme mari cu somnul copilului.
Am vrut sa cumpar un sonometru, dar nu exista o limita maxima măsurabila in lege.

Am început sa caut o firma sa schimb geamul termopan cu unul mai bun in insonorizare. Ma gândesc chiar sa fac plangere penala pentru ca sotia e însărcinată si nu se poate odihni.
Am luat in calcul sa strâng semnături de la vecini fiind convins 100% ca se dau șpăgi sau proprietarul are relații.
Voi ce ati face sau ce se poate face în situația de fata.
Daca as strange semnături unde ar trebui sa merg cu ele si de la ce nr sunt luate in considerare?
Mulțumesc

Buna ziua. In ultimii 2 ani am reusit sa construim o casa noua in rosu + geamuri pana in momentul de fata.
Undeva prin septembrie expira proiectul, iar arhitectul care s-a ocupat de toate actele mi-a spus ca s-a schimbat modul in care se face intabularea.
1. Inainte puteai intabula casa daca aveai geamuri si fatada facuta (pe asta ne-am bazat)
2. Acum mi-a spus ca intabularea se poate face doar daca ai si baia si inca o camera sau ceva de genul. Nu am retinut tot pentru ca atunci cand mi-a spus am inlemnit.
Ceea ce e si mai trist (din spusele lui) daca eu nu prelungesc proiectul si nu fac intabularea cum e legea acum risc sa nu o mai pot intabula NICIODATA.
Eu l-am intrebat in felul urmator: daca nu prelungesc proiectul in septembrie si lasam o perioada de 2-3 ani sa strangem bani dupa care prelungim proiectul si finalizam ceea ce a ramas.
Intreb aici pentru ca e o persoana care nu-mi mai inspira , de ceva timp, incredere.
Casa a fost facuta in regie proprie.
Multumesc
Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca titlul v-a indus in eroare dar, nu am stiut cum sa formulez.
Am o singura problema. In familia sotiei mele, pana in urma cu 1 luna , au mai fost mama ei si bunica. Din pacate bunica a decedat si , dupa cum sunt legile, casa unde a locuit bunica si apartamentul dintr-un oras invecinat i-au ramas mamei (soacrei mele).
Pana aici totul e in regula doar ca sotia mea e foarte atasata de casa . Tin sa precizez ca , casa se afla intr-o zona defavorizata, intr-un sat cu 600 de locuitori, iar valoarea acesteia este in jur de 10.000 de euro. Nu vreau sa se inteleaga ca vrem sa ne imbogatim ba chiar nu vrem sa se vanda casa.
Mama sotiei (care este mostenitorul de drept) este o persoana cu putine probleme psihice nedovedite iar temerea noastra este ca ea sa nu vanda casa.
Ce acte ar putea sa faca sotia mea cu mama ei legat de casa in asa fel incat nici una nici alta sa nu poata vinde pana cand una dintre ele decedeaza sau sa fie pe numele sotiei mele iar soacra mea sa se poate folosi de acel imobil cat traieste.
Sper ca am fost destul de clar. Daca aveti binevointa de a ne indruma va multumesc. Daca mai e nevoie de informatii va stau la dispozitie.
Răspuns la discuția cui sa ma adresez?
Multumesc
Buna ziua. Bunicii sotiei mele s-au judecat in jur de 12 ani cu un vecini pentru un pamant asupra caruia aveau amandoi acte, ciudat a fost ca acest pamant este chiar in spatele casei bunicilor, dar a fost castigat de vecin.
In acest moment in viata este doar bunica ei si din pacate acest vecin profita de asta intrand si anume atat in spatele casei, pe bucata de pamant ce i-a mai ramas bunicii, cat si in alte locuri unde exista parcele invecinate acesta a mutat semnele care faceau diferenta intre parcele (o piatra mare, a scos din radacini un pom, etc) si a intrat pe parcela ei cultivand ca si cum ar fi pamantul lui.
Am fost la primarie si mi-au zis ca nu este de competenta lor si ca ar trebui sa-l actioneze in instanta.
Ok si iar se judeca 12 ani pentru ca el nu se multumeste cu ce are?
Cui ar trebui sa ma adresez?
Nu mi se pare normal sa-l tot dea in judecata pentru ca el nu vrea sa fie om.
Nu am stiut in ce thread sa postez asa ca rog un moderator sa-mi mute postarea daca e nevoie.
Va multumesc.
Am convenit cu doamna sa o duc la un azil unde costa 800 de euro pe luna. In acest caz cum trebuie facut contractul? Multumesc.
Din ce inteleg eu, un contract de vanzare cumparare cu renta viagera ar fi cel mai recomandat. Adica eu ii platesc ei o suma de 400-500 de euro pe luna cat timp traieste, iar cand decedeaza o sa-mi ramana imobilul. Banii o sa i pun intr-un cont avand la mana ca i-am virat acea suma de bani conform contractului pe toata durata ei de viata. Daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati. Multumesc.
Buna ziua. As vrea sa va relatez cat de cat problema ca sa ma fac perfect inteles.
Eu agent imobiliar (PFA), necasatorit (la vara ma insor) sunt indragit de o doamna de 80 de ani cu care am colaborat si care vrea sa o iau in intretinere sa-mi lase apartamentul dupa moartea ei.

Am convenit sa-i platesc o femeie si cheltuielile de intretinere cat timp mai traieste deoarece nu ma pot ocupa nici eu si nici viitoarea sotie personal de ea.

Ea ar fi de acord inclusiv sa mearga la un azil, iar noi sa platim cat e nevoie in plus pe langa pensia dansei de 2000 de RON (am gasit un azil cu 100 de lei pe zi + medicamente, doctor, haine).

Precizez ca doamna are o fiica in Germania care a pacalit-o de 2 ori cu un pamant si un apartament si care probabil ar vrea si acest imobil.

Care ar fi variantele, ce as putea sa fac. Eu am de gand sa ma ocup de ea ca de bunica mea in orice situatie. Multumesc.