avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate shimano67

Activitate shimano67

as vrea sa stiu daca seria etlotestului nu coincide cu cea scrisa in PV ,iar bonul cu testarea are o alta ora fata de cea consemnata in PV si in proba video acesta poate fi i declarat nul.bonu l In proba video se vede ca testarea mea aavut loc la 23 32 iar bonul depus de intimat corespunde unei testarii efectuate cu 7 minute inainte ca eu sa fiu oprit in trafic
Daca in proba video depusa de ipj in cazul unei testari cu etilotestul ora testarii este 23 32 si ora opririi mele in trafic este 23 31 mentionata si in procesul verbal iar bonul cu testarea are printata o ora anterioara opririi mele in trafic acest bon are forta probanta in cauza? ipj a mentionat ca testarea sa facut la ora 23 25 care este imprimata si pe bon eu fiind oprit si testat la ra 23 32
conform probei video depusa tot de ei
aveti dreptate din lipsa fondurilor dar mie mi s-a aplicat o sanctiune iar legiutorul stabileste in mod imperativ in art 88 alin 4 din oug 195 ca valoarea alcoollemiei se stabileste cu aparate omologate si verificate metrologic IA R ETILOTESTUL DRAGER 7410 FOLOSIT DE POL.ROMANA NU SE INCADREAZA.VAROG SA CITITI OG20 DIN 1992,ART 2,3,5,15,18,21 SI NML 012-05 DIN 2005 ART1.2 ,ART 2 SI ART 4.3 si saimi dati un raspuns
In procesul verbal e scris etilotest marca Drager 7410 cu acela am fost testat .aprobarea de model are un terman de valabilitate de 5 cinci ani iar metrologia se face anual.am cerut ca intinantul sa aduca acest aparat in instanta si va spun sigur ca nu are metrologie si nici aprobare de model ,conform adresei facute la BRML ACEST MIJLOC DE MASURARE NU ESTE SUPUS METROLOGIE SI NU APARE IN LISTA OFICIALA.SINGURUL APARAT CU CARE SE POATE STABILI VALOAREA ALCOOLEMIEI ESTE ETILOMETRU DRAGER 7510 CU APROBARE DE MODEL PINA IN 2017 APARAT CARE SE GASESTE IN LISTA OFICIALA LA POZITIA L 121 DIN 06.04.2012 CU VALABILITATE PINA IN 06.04.2017
multumesc frumos
NML specifica in mod clar ca aparatele cu care se fac masuratori legale trebuie sa aiba aplicate pe ele marcajele respective intr=un loc vizibil si fara modificari si stersaturi .in folosirea aparatelor de masura fara marcaje metrologice sau cu marcaje metrologice expirate este contraventie iar BRLM daca constata acest lucru trebuie sa sigileze si sa confiste aceste aparate
Am facut deja plangere contraventionala ,dar ce parere aveti avand in vedere ca pt acest tip de aparat BRLM nu poate sa dea avize si Politia face testari pe banda rulanta cand au la indemana Etilometru care corespunde din punct de vedere legal.conform legii ar trebui sa sanctioneze persoanele fizice si juridice care fac masuratori cu aparate neomologate
am fost testat cu un ETILOTEST DRAGER 7410 care nu avea afiste pe el conf .legii marcajele metrologice cel de model si de verificare metrologica periodica care trebuiau sa fie aplicat pe el. .Am intrat pe siteul BRLM si spre surpriderea mea am gasit la sectiunea aprobari de model ca DIRECTIA TEHNICA din cadrul BRLM nu a eliberatat documente tehnice pt ETILOTESTUL DRAGER 7410 si nu apare in nici o Lista Oficiala din 1993 pana in 05.05 2015 data ultimei actualizari.deci este un aparat cu care nu se pot face masurari legale nefiind supus normelor metrologice conform OG 20 din 1992 in acest caz PV de constatre se poate anula
Am facut o plangere contraventionala impotriva unui PV am depus-o deja.mai pot sa adaug ceva la ea daca sant in termenul de 15 zile?
Buna,
Am fost debransat de la reteaua de gaze pt .2 zile intarziere la plata facturii.
Mentionez ca am platit facturile
la zi plus o taxa de reconectare si o garantie de 395.ron
Contractul de garantie are clauza ce obliga furnizorul ca in 24 de ore de la incasarea garantiei sa reia furnizarea gazelor si totusi stau in frig de o saptamana.
Nimeni nu a venit sa ma reconecteze cu toate ca am facut dovada tutoror platilor am semnat contractul si am transmis datele pt confirmarea platilor.
Eu cred ca este un abuz.ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Va multumesc