Multumesc pt raspunsuri.....am o rugaminte,spuneti ca se poate rezolva pe cale amiabila, imi puteti explica mai detaliat ,cum anume,carei institutii trebuie sa ma adresez? repet, nu exista nici un litigiu, doar ca vreau sa fac un schimb de proprietati si mi s a spus de catre doi notari ca fara actiune in instanta nu se poate rezolva
am inteles ca nu mai exista aceasta varianta a acceptarii mostenirrii sub beneficiu de inventar, in schimb mostenitorul raspunde de pasivul mostenirii,in mod automat, numai in limita activului mostenit.....in situatia discutata, ar urma sa va fie executata acea garsoniera,daca acceptati mostenirea....
parintii raspund pt faptele copiilor minori,este vorba de raspunderea civila delictuala
1.ma puteti ajuta cu un model de ACTIUNE IN RECTIFICARE DE CARTE FUNCIARA?
2.se plateste taxa de timbru la astfel de actiune?(este vorba de o neconcordanta intre suprafata inscrisa in contractul de vanzare-cumparare si masuratoarea topografului, eu stapanind mai mult decatt apare in contract, care a fost incheiat in urma cu 17 ani)
multumesc
multumesc pt raspuns,dar dreptul de retentie este,totusi o garantie cu deposedare, iar sub acest aspect, se ridica o problema.....stabilirea de catre instanta a dreptului de retentie necesita timp...in acest caz, daca locatorul refuza sa inapoieze chiriasului evacuat*presupunem ca nu s a cerut evacuare in instanta, chiriasul a parasit imobilul la simpla cerere a locatorului) anumite bunuri mobile,ca garantie pt plata restantelor datorate de respectivul chirias, cum este vazut de codul civil/penal, aceasta situatie? este evident ca locatorul nu poate sa i inapoieze bunurile locatarului, si abia apoi sa ceara in instanta stabilirea dreptului de retentie,pt ca este limpede ca locatarul nu va inapoia propriile bunuri locatorului....
Care este calea legala prin care locatorul poate evacua chiriasul rau platnic, fara interventia instantei, in asa fel incat sa nu fie acuzat de tulburare de posesie?
Buna ziua
locatorul are vreun drept de retentie asupra bunurilor mobile ale locatarului rau platnic?daca da, acest drept trebuie stabilit prin hotarare judecatoreasca?