Buna seara,
Solicit parerea unei persoane avizate in urmatoarele probleme:
1.Sunt in perioada de crestere a copilului pana la un an, deci copilul meu pe 26.02.13 face un an.Eu am solicitat angajatorului sa incep munca pe data de 18.02.13, iar acesta cu data de 18.02.13 mi-a suspendat contractul individual de munca in temeiul prevederilor art.52 alin.1 lit.c) si art.53
((cu toate ca OUG nr. 111/2011 stipuleaza ca angajatorul nu poate dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, sau salariatei care se afla in plata stimulentului de 500 ron, timp de 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in firma.))
Va rog sa-mi spuneti au voie sa-mi suspende contractul de munca,nu trebuia sa- mi tina postul ocupat anterior?
2)Daca eu ma intorc la munca mai repede de a face copilul un an ,deci pe 18 si nu pe 26, dar am contractul suspendat conform art.52 alin.1 lit.c) si art.53 ,mai beneficiez de stimulentul de insertie ? (deci chiar daca am contractul suspendat eu realizez venituri impozabile)
Va rog raspuns,
Multumesc