avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren/imobil aflat sub incidenta art.3 din Legea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren/imobil aflat sub incidenta art.3 din Legea 17/2014

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: detin un teren dobandit prin iesirea din indiviziune si as vrea sa stiu daca il pot vinde sau daca pot sa construiesc un grajd/o ferma pe acel teren?
Precizez ca acel teren se afla se află sub incidența art.3 alin.1
din Legea nr.17/2014.

Multumesc,
O zi buna

Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:14, 16 Martie 2020
Puteti construi pe acel teren,.
Ca urmare a incidentei art. 3 al. 1 din Legea 17/2014, atunci cand veti dori sa vindeti imobilul, va trebui sa parcurgeti un pas in plus, respectiv, dupa depunerea ofertei de vanzare si obtinerea adeverintei la implinirea unui termen de 30 de zile, va trebui sa obtineti avizul specific al Ministerului Apărării Naţionale,
Pot construi chiar daca terenul este extravilan(faneata)?
Multumesc
NU, daca terenul este faneata si se afla si in extravilan, in mod sigur nu ii veti putea schimba destinatia, conform oug 34/2013 el trebuie sa ramana faneata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie ferma si casa pe teren extravilan b75mihai b75mihai As vrea sa construiesc o mica ferma pt. cresterea bovinelor pe un teren extravilan pe care l-am cumparat. Eu nu sunt din zona aceea, asa ca as vrea sa-mi ridic ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren Tzutzuricu40 Tzutzuricu40 Buna ziua, Împreuna cu sotul meu intentionam sa cumparam un teren mai mare, aprox. 10000 mp in afara Bucurestiului pentru a ne construi o casa si poate chiar ... (vezi toată discuția)
Poate o instanta sa ma forteze sa vand unui cumparator un teren? ... ioanamaria.sima ioanamaria.sima Poate o instanta sa ma forteze sa vand unui cumparator un teren? Detin un teren in imediata vecinatate a unui proprietar care sustine ca stia ca acest teren ... (vezi toată discuția)