Buna ziua ,daca reclamantul doreste sa isi retragă cererea de divorț după ce a fost acceptată pronunțarea acestuia ,mai poate face recurs? Se mai poate răzgândi pe ultima 100 de m? Daca da ,ce anume trebuie sa faca si in cat timp ?
Buna seara ,daca intr-un proces de divorț, au fost prezentate dovezi,martori audiați.. La ultima înfățișare a rămas divorțul în pronunțare.. ulterior văzând pe pagina de net ca aceasta este amânată până în 13..se mai poate face ceva sa se mai amane cumva? In acest proces se dezbate si pensia alimentara pentru o minoră de 7ani jumătate.se mai pot cere dovezi în vreun fel de vreo parte ?
in cazul in care m-am razgandit,si vrea el sa depuna actele pt divort,in instanta fiindca eu nu sunt deacord..el nu are certificatul de casatorie,am inteles ca poate sa solicite un duplicat..in concluzie ..as dori sa imi ziceti daca sunteti in cunostinte de cauza..in instanta ,tinand cont si de copil minor, cat de mult de poate amana procesul ( eu sunt cea ,,ranita,, si l-as ierta pana la urma ,fiindca vad ca as vrea sa isi indrepte greseala..dar problema e ca amanta e insarcinata..si am inteles ca atata timp cat el e casatorit,nu poate sa recunoasca paternitatea acelui copil( desi eunu sunt sigura ca ar fi copilul sotului meu) ..deci..va rog ,daca puteti luminati-ma in situatia asta..nu sunt deacord cu divortul si vreau sa aman cat pot de mult acest proces in cazul in care sotul depune actele ,pentru a-i dovedi unele lucruri ,si am nevoie de ceva timp.Multumesc anticipat!
Buna ziua! as dori sa stiu urmatoarele;
1.cat de mult se poate amana /prelungi un proces de divort in tribunal,in familie fiind si un copil de 6ani,..(fiindca eu nu sunt de acord cu divortul din mai multe motive)
2.ce anume as putea face eu ca sa pot prelungi procesul de divort cat mai mult( in speranta ca se vor rezolva anumite probleme in cateva luni)
3.daca sotul va avea un copil cu o alta femeie,atata timp cat el nu e divortat ,poate sa recunoasca acel copil in acte ca fiind al lui daca eu nu sunt deacord?
Încă o întrebare..daca nu accept divorțul..ce anume trebuie sa fac și cât se poate amâna procesul? Sau mai bine spus..sa îl aman cat mai mult timp procesul,ce ar trebui sa fac?
Nu am limitat nimic..dar a rămas la mine certificatul,e clar că dacă se ajunge la divorț ,și acesta fiind intentat de el primul ,va trebui sa prezint certificatul dar eu una nu as prea vrea sa se ajungă la asta..as speră să realizeze ceea ce face și să își dorească să ne de-a șansa de a ne repară familia..deși el momentan e mult prea orgolios și înverșunat împotriva mea ,fiindcă eu am incercat sa caut o forma de a înțelege de ce face ceea ce face,de ce s-a schimbat așa brusc și a ajuns să facă unele lucruri pe care el nu le făcuse niciodată până să intre aia în viața noastră..și așa am luat legătura cu unele neamuri din partea lui..asta l-a deranjat enorm și l-a ambiționat sa nu facă ce vreau eu...e foarte ambițios din fire..și la unele lucruri știu că nu e corect dar nici macar eu nu știu cum să îl iau..
Inca o întrebare..dacaar vrea el să meargă sa bage divorț ,are nevoie de certificatul de căsătorie ,asa-i? Acela e la mine...se poate să obțină altul sau sa poata totuși să înainteze cerere pt divorț și în lipsa certificatului?
Buna ziua, sunt căsătorita de 6 ani, soțul și-a făcut amanta de aproximativ un an..am aflat prin septembrie 2017 concret..tipa intrând în casă noastră ( locuiam cu chirie) că și prietena ..i-am dat șansa atunci când am aflat ,soțului , să își repare greșeală ..a fost cuminte câteva luni ..după Crăciun și-a reluat legătură cu ea până a plecat de acasă..ne-am certat rău în 28 februarie..m-a bătut și-a luat o parte din lucrurile și a plecat la ea..de atunci încerc să-l conving sa vina acasă la noi sa incercam sa luptam pt noi sa ne salvăm familia..el nu mai vrea sub nici o forma ,susține mereu că nu trag cu casa..că sunt leneșă și delăsătoare. Desi nu mai e așa..de ceva vreme buna ..să mă las pe rânjeala cum zice el..dar de când a intrat aia in patul nostru ,el nu mai are ochi sa vadă ce fac și cum fac eu..in 19 mai..a fost ziua fetei..l-am rugat sa stea sa vorbim putin ..nu a vrut și am ieșit la mașină după el,am urcat și am ajuns să ne certăm iar,fiindcă el e foarte înverșunat sa nu ne mai des nici o șansă să ne salvăm familia..atunci am aflat și că amanta e gravida..am ajuns să ne și batem oarecum..el a dat mai rău în mine de nici nu puteam să țin pixul sa scriu ..mi-am scos certificat medico-legal și am avut și concediu medical cu urgenta medico chirurgicala pt 5 zile.. precizez că în 3 luni de zile el a venit destul de rar sa vadă fața, inanciar nu a contribuit cu nimic..eu am 2 joburi din are unul la domiciliu și mă descurc singura cu tot ce am nevoie..si am program la servici de luni până vineri exact intre orare de grădiniță ale fetei..intrebarileurmătoarele..daca as bagă divorț..am șanse de câștig custodia copilului in totalitate? Pot cere restricție?sa nu se mai apropie de noi?
Am fost lovită de către soț ,am dovada cu certificat medico-legal ,5 zile de recuperare medicala plus concediu medical cod 06, urgenta medico chirurgicala..soțul lucrează la MApN..daca depun plângere împotriva lui, își pierde serviciul? Sau ce repercusiuni poate avea? Și dacă vreau sa înaintez cerere de divorț la care ,pe lângă părăsire de domiciliu,adulter ,depun și această plângere..pot câștiga custodia copilului nostru (6ani)?
multumesc pentru sfat,asta intentionez si eu sa fac,sa merg la un avocat cu toate dovezile pe care le am deocamdata si daca e nevoie ,dovezi se mai pot obtine. si sa inaintez si o plangere in ceea ce-l priveste pe dl respectiv.dar din cate v-am scris si ati inteles..am sau nu de castigat? si in cazul in care nu-l prind pe acest individ ca sa le restituie banii pagubitilor ce se intampla?