avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Activitate CIA Eduard Predescu

Activitate CIA Eduard Predescu

lavinia- este posibil sa ceara (dreptul la actiune in instanta e liber) insa important este daca este o cerere intemiata si/sau admisibila. In situatia descrisa, nu este admisibila intrucat termenul de consemnare este suspendat. Orice termen este suspendat in perioada suspendarii executarii silite. Incclusiv termenul de 3 luni (vechiul Cod) sau 1 luna (noul Cod) al procedurii validarii este suspendat.
lavinia - incheierea de suspendare a executarii silite are valoarea unei hotararii judecatoresti (a se vedea art. 255 alin. 2 vechiul C.proc.civ.). Aceasta inseamna ca isi produce efectele imediat ce este pronuntata.
Aducerea la cunostiinta executorului - prin prezentarea incheierii- are rol de a aprecia asupa bunei sau relei sale credinte. In rest, acesta are obligatia de a se supune incheierii de suspendare imediat ce este pronuntata.
Jocandi - te-ai blocat pe procedura executarii silite si numai poti gandi altceva. Asta este ignoranta! deschide-ti mintea. Poate reusesti sa vezi intrebarea asa cum e pusa, ci nu prejudecatle tale!
Daca tu nu vezi ceva (cu sensul de a nu intelege) nu cade in eroarea de a crede ca totul se opreste la ce gandesti tu!
Formulati o cerere pentru ajutor public judiciar in vederea angajarii unui avocat!
ceea ce ati primit dvs. se numeste confirmare de sold. Este o procedura obligatorie la sfarsit de an fiscal conform Codului fiscal si Codului de procedura fiscala.
Aveti 2 posibilitati: (1) daca recunoasteti suma, trimiteti confirmarea de sold;adica ceea ce ati primit, semnata si stampilata.
(2) Daca nu recunoasteti suma, trimiteti un raspuns in care contestati aceasta datorie (debit), specifincand ca nu se regaseste la dvs. o asemenea obligatie de plata.

Din ceea ce am citit, dvs. recunoasteti suma insa nu puteti sa o achitati in prezent. Confirmarea de sold nu obliga la plata imediata a sumei, ci recunoaste datoria avuta fata de partenerul comercial al dvs. Altfel spus, odata confirmat soldul, negarea ulteriora nu ar mai fi admisibila.
daca este vorba despre o eroare, aceasta va fi indreptata (rezulta din ceea ce spuneti ca ati sesizat deja eroarea la instanta).

daca nu ati sesizat eroarea, formulati o cerere la instanta cu cele mentionate aici. Este posibil sa fie o greseala pe ECris (programul instantelor).
Daca exista o solutie care priveste persoana dvs. -numele, adresa de domiciliu, cnp - formulati o cerere de revizuire a hotararii.

Nu este foarte clara situatia din ceea ce spuneti
te inseli. Uite, cineva care chiar se pricepe mi-a trimis pe privat ca una dintre autoritati este Directia generala de Trezorerie si Contabilitate Publica.
Exista si altele!

Avand in vedere ca ANAF-ul tocmai a fost reorganizat, directiile de control sunt mai greu de identificat.
Formulati o cerere pentru numirea unui curator a personei bolnave. A se vedea art. 44 si urm. Noul cod de procedura civila.

procedura de iesire din indiviziune se face prin instanta - partaj succesoral sau la notar - partaj voluntar. A vedea art. 1144 si urm. Noul cod civil.



@ Jocandi- degeaba ti-am repetat sa citesti intrebarea. Nu Codul de procedura civila este incident la intrebarile mele.
Intrebarea priveste aspecte legate de controlul institutiei respective. Spre exemplu Corpul de control din cadrul Ministerului Finantelor Publice.


@ Doina, speta nu priveste procedura executarii silite in sine. Ci aspecte de intelegere a procedurii de control a unui tert poprit! Prevederile din Codul de procedura civila sunt cunoscute. Intereseaza concret institutiile/directiile/autoritatile care controleaza bancile/trezoreriile in situatia aparitiei unor dereglaje de functionare, indiferent ca sunt aspecte penale sau civile.

In procedura executarii silite incidenta obligatiilor legale din dreptul comun -codul de procedura si/sau OG 22/2002 este clara. Inclusiv cu jurisprudenta privind aplicabilitate art. 6 in contradictie cu OG 22/2002.
Aici intrebarea priveste alte aspecte. validarea popririi este la mintea cocosului.
ca sa intelegi ceva din asta: citeste cu atentie intrebarea: institutia care verifica ilegalitatile tertului poprit? adica institutia de control care controleaza bancile/trezoreria. Si nu este BNR-ul!