avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate carmen_yq

Activitate carmen_yq

Discuție Custodie
Bună ziua!
Eu mă confrunt cu următoarea situație: Am un copil de 5 ani care este școlarizat în Italia și are domiciliul acolo. Tatăl său este cetățean italian și până în prezent am locuit împreună în Italia în casa aflată în proprietatea părinților acestuia. Momentan ne aflăm în țară unde am venit toți trei, inclusiv tatăl său. Dat fiind că s-a amplificat o veche problemă de cuplu, încerc să înțeleg dacă și ce formă legală există pentru a păstra copilul în România, demarând procedura pentru obținerea custodiei fără riscul de-a fi denunțată că am fugit cu minorul. Menționez că eu în Italia nu am un contract de muncă, în schimb în România da, inclusiv o casă în care copilul poate trăi în mod decent.
Va multumesc pentru raspunsul concis!
Problema nu consta in faptul ca se poate plimba linistita prin fata proprietatii parintilor mei (cum ar fi si firesc de altfel), ci in agresivitatea acesteia in momentul in care ai mei intentioneaza sa faca acelasi lucru, cu motivatia ca prin dreptul podetului ei acestia nu au dreptul a se invarti sau a face curatenie.
Inteleg ca, din moment ce nu poate fi obligata a-si muta podetul buclucas in dreptul propriei curti, singura solutie ramane evitarea, prin orice mijloc, a acestei persoane (aspect nu tocmai simplu, caci astfel de personaje devin si mai inversunate atunci cand sunt ignorate).
Cu stima,
Carmen Popa
Nu se poate afirma, doamna Avocat, ca v-ar fi lipsit vehementa si in interventia anterioara, ci doar lipsa de substanta in formularea raspunsului. Nu, n-am sa tac, desi acest lucru va este incomod, caci aici nu ne aflam pe santul Baraganului, unde probabil ati reusi sa impuneti o astfel de stare, si nu mi-ati oferit argumente pertinente pentru a o facea. Mai mult, tin sa va comunic caci daca nu ar exista atata simpatie pentru delincventi si persoane de joasa speta, probabil ca multi romani ar prefera sa se plimbe prin spatiul public romanesc, si nu prin cel al capitalelor europene, contribuind astfel la progresul acestei tari ramasa intr-o involutie totala din nenumarate puncte de vedere.
Eu nu v-am solicitat a cauta nimic, am apelat doar la cunostintele unor profesionisti si la bunavointa acestora de-a le pune la dispozitie. A fost alegerea Dvs. aceea de-a apela la conversatii inutile si inoportune.
Categoric eu nu fac parte din categoria persoanelor absurde, asociale, cu dorinta caraghioasa de-a folosi in mod exclusiv bunurile comune, asa cum ati fost preocupata a ma descrie in absenta unui raspuns la obiect, dar nici din categoria celor carora le place idealizarea umanitatii cu scopul de-a-si crea o aura interesanta. Consider ca pentru buna functionare a unei societati (care, oricat nu v-ar placea termenul, este relativ pestrita din punct de vedere al calitatii umane) se impun anumite reguli stricte, iar in cazul existentei acestora, in mod sigur nu sunt eu cea care refuza a le respecta (important este a le cunoaste, intentie cu care m-am adresat pe acest site).
Cat priveste recomandarea imbogatirii propriei culturi, va multumesc, am sa iau nota, desi sunt convinsa ca lectura respectiva nu face referire doar la drepturile oamenilor certati cu decenta, ci si la ale celor care doresc sa traiasca in liniste si in siguranta, fara a deveni subiecte macabre ale jurnalului Protv de la ora 17. In plus, eu n-am sa-mi permit a va spune ca ar fi fost mai bine daca ati fi tacut, dar va pot asigura ca nu v-ar incanta in mod deosebit sa aflati, in mod public, ce lecturi de specialitate v-as recomanda la randul meu.
Stimata doamna Avocat,
nu ati gresit nici tonul, nici greutatea cuvintelor, ci doar locul de manifestare a acestora. Va marturisesc ca adresandu-ma membrilor acestui site ma asteptam la o informatie profesionala si nicidecum la o pledoarie amanuntita cu privire la lipsa de moralitate de care dau dovada unii, printre care eu m-as situa in top (aspect valabil si pt. utilizatorul ce-a formulat raspunsul anterior Dvs.).
Probabil ca o replica pe asemenea disertatii scriptologice nici macar nu s-ar impune, dar am sa v-o ofer totusi, sperand a diminua riscul ca si alte persoane in cautare de informatii concrete sa se regaseasca in fata unor asemenea demagogii.
Ca si Dvs., nici eu nu m-am nascut in buricul Parisului (desi traiesc in el), motiv pentru care bunul-simt si raporturile bazate pe intelegere ale oamenilor satului de odionioara nu-mi sunt straine. Acestea insa nu sunt relevante in situatia expusa de mine, avand in vedere ca taranul roman (si nu numai) a suferit o transformare substantiala de-a lungul anilor, acum satele bastinase fiind populate in mare parte de o sumedenie de surogate umane, macinate doar de lene, curiozitate, invidie si rautate, care nu intruchipeaza nicidecum eul romanesc de valoare de odionioara.
Daca am ajuns in situatia de-a solicita o informatie ca cea combatuta cu atata inversunare, este tocmai pentru faptul ca alaturi de casa parintilor mei (care nu este o vila pe trei etaje cu un Mercedes la poarta cum probabil va imaginati) locuieste aceasta femeiusca a carei singura preocupare cotidiana este aceea de-a-i spiona, de-a-i fura si de-a genera scandaluri inutile cu scopul de-a-si alunga plictisul, macinata fiind de diverse afecte umane (si, probabil, de probleme colaterale cu care se confrunta) pe care doar putini reusesc a le incadra in tiparul omului napastuit, aspect care insa Dvs. si utilizatorului de mai sus va iese cu succes.
Va asigur ca atat eu, cat si parintii mei suntem destul de cerebrali, pretuim in mod deosebit valorile culturale si raporturile interumane, insa atunci cand acestea din urma nu pot fi stabilite preferam sa gasim o solutie pentru a ne detasa de astfel de persoane si chiar a ne asigura securitatea personala. Mama mea a fost imbrancita in noroi de catre aceasta persoana, in fata curtii sale, in timp ce incerca sa curete santul (asa cum toti oamenii gospodari obisnuiesc sa faca, chiar daca acesta apartine domeniului public), doar pentru simplul fapt ca respectiva s-a enervat cand a vazut-o taind maracinii pe langa podetul sau (aflat, repet, in fata curtii noastre pentru a-i oferi o comoditate, si nicidecum pentru ca n-ar avea posibilitatea sa-si faca accesul in dreptul proprietatii sale, asa cum il au toti de altfel).
Dat fiind ca, din pacate, nu avem de-a face cu o persoana cu un minimum de decenta atitudinala, si, mai mult, se poate dovedi periculoasa, am decis a ne informa daca legislatia romana permite detasarea de astfel de persoane chiar si atunci cand este vorba de domeniul public, in acest caz portiunea de teren care face accesul pe proprietati si de a carei intretinere se ocupa proprietarii insisi.
In concluzie, Dvs.aveti dreptul la morala si la manifestarea propriei modestii in comparatie cu aviditatea si obraznicia solicitarilor mele, insa si eu am dreptul de-a-mi sti mama in siguranta si a nu trai cu teama permanenta ca la urmatoarea tentativa de-a-si curata terenul din fata curtii se va trezi cu o sapa-n cap (asa cum se-ntampla din ce in ce mai des in randul oamenilor simpli si curati la suflet cu a caror nostalgie ati ramas).
Buna ziua!
Am postat o intrebare pe site, insa nu reusesc a continua discutia (pentru a obtine lamuriri) cu persoanele care mi-au raspuns. As dori as stiu care-i modalitatea de-a face acest lucru folosind un dispozitiv prevazut cu Android.
Va multumesc!
Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: casa mea de la tara are o deschidere la drumul public de 20 m, pe unde se face accesul in curte, iar vecina mea, 10 metri. Avand in vedere faptul ca distanta de la drum pana in curtea ei este in panta abrupta, aceasta (vecina) si-a facut drumul de acces catre propria curte incepand din dreptul curtii mele (utilizand in jur de 7-8m), construind peste santul ce desparte drumul de proprietati un fel de podulet cu in tub metalic. Din cate stiu, accesul respectiv a fost realizat astfel de catre generatiile anterioare insa in prezent exista o situatie conflictuala cu aceasta persoana si as dori sa stiu daca exista vreun temei legal in baza caruia sa solicit ca spatiul public din fata curtii mele sa nu fie utilizat de catre respectiva si cui trebuie sa ma adresez (eu am facut o cerere scrisa la primaria comunei, dar nu pare a fi luata in considerare prea mult).
Va multumesc anticipat!
Intentionez sa deschid un local tip fast-food, locatia aflandu-se situata langa un liceu. As dori sa stiu daca exista vreo normativa legala care restrictioneaza in vreun fel aceasta activitate in aproprierea unitatilor de invatamant.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Taxa de timbru succesiune
Va multumesc pentru raspuns!
Conform acelei ordonante, inteleg ca sora tatalui ar beneficia de ajutor public. Ceea ce ma intereseaza este daca tatal meu se poate regasi in situatia ca la finalul procesului sa achite si partea sorei sau statul va suplini cheltuielile aferente acesteia.
Buna ziua!
Tatal meu intentioneaza sa deschida actiunea succesoriala pentru terenuri in instanta, dat fiind ca sora sa refuza sa faca succesiunea si, implicit, nu se poate apela la un notar.
As dori sa stiu daca sora sa, care beneficiaza de pensie de handicap, va achita la finalul procesului, pe cota parte, taxa de timbru si celelalte cheltuieli aferente.
avvalentina a scris:

@ilinca1981

Nu ati precizat ca partea trebuie sa urmeze procedura prealabila, trebuie sa se adreseze initial notarului Lg. 202/2010.

Sa inteleg ca, inainte de-a se adresa instantei, tatal meu trebuie sa urmeze procedura notariala?