Am impresia ca notificarea trebuie semnata doar de presedintele asociatiei...
- in ce termen le punem in vedere sa plateasca? 5 zile.. 15 zile?
- ce documente trebuie sa contina? Ultima lista de plata afisata este de ajuns?
- trebuie sa ii chemam la mediere pe restantieri?
Dam in judecata restantierii la intretinere din as. noastra de propr.
Am inteles ca trebuie notificati inainte de a se depune actele in instanta, este obligatorie aceasta notificare?
- in ce termen le punem in vedere sa plateasca? 5 zile.. 15 zile?
- un model de notificare se poate?
- ce documente trebuie sa contina? Ultima lista de plata afisata este de ajuns?
Presedinta as. noastre de proprietari a demisionat acum 3 saptamani, trebuie sa dam in judecata 2 restantieri, cine semneaza toate cele necesare?
Este convocata adunarea generala pe 12 august (desi nu sunt sigur ca se va putea alege un presedinte chiar si atunci...), pana la alegerea unui presedinte, putem face ceva cu restantierii?
Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv?
Art. 21
(1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege, dintre cei prezenti, un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor.
1. Membrii comitetului executiv pt fi doar cenzori? Ce functii in comitet au acesti membrii?
2. Putem avea doar presedinte? La noi cenzoratul este facut la primarie.
3. Cati membrii trebuie sa aiba comitetul executiv? (daca trebuie neaparat sa aiba un nr...)
Suntem asociatie de proprietari a unui bloc. Dorim sa recuperam datoriile la intretinere ale unor locatari care nu doresc sa participe la bunul mers al lucrurilor in asociatia noastra.
Avem urmatoarele neclaritati:
1. "Asociatia are dreptul de a actiona in justitie pentru neplata cotelor mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit". Cand actionam in instanta actionam pentru suma datorata la zi, sau pentru restante mai vechi de 90 de zile?
2.Am demarat procedurile pentru inscrierea privilegiului imobiliar pentru sumele restante, in cartile imobilelor. Cheltuielile pentru aflarea cartii funciare(100 RON) si a numarului cadastral(100 RON) pentru fiecare imobil le vom putea imputa restantierilor?
3.Pentru depunerea in instanta a dosarelor vom apela la un avocat, pe care va trebui sa il platim.Onorariul perceput de catre avocat va putea fi recuperat de la datornici?
4.Daca apelam la o firma de recuperare creante, acestia taxeaza 150 RON la preluarea dosarului de restanta+10% din suma recuperata, in momentul recuperarii acesteia. Pot fi aceste cheltuieli imputate datornicilor, peste suma pe care o datoreaza la intretinere, astfel incat asociatia sa recupereze 100% din restanta?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs, avizate si la subiect.