Buna ziua, am primit de curand o instintare de la Agentia pt plati si inspectie sociala, privind recuperarea unor sume platite necuvenit, cu titlul de indemnizatie crestere copil. Conform acestei instintari trebuie sa restitui statului o suma de bani platita sub forma de indemnizatie crestere copil pt perioada 21.05/26.06.14.
Eu am inceput munca cu data de 21.05.
In acest caz nu se aplica legea privind amnistia ficala pentru mame?
Cei de la agentie au spus ca trebuie sa depun o contestatie. Cum arata aceasta contestatie si ce ar trebui sa trec in ea?
Va multumesc! O zi buna!
Buna ziua.
Eu am opta pt ccc de un an, daca ma intorc la munca cu o luna jumate innainte ca bebelusul sa implineasca un an si daca voi lucra part time, pot beneficia de stimulentul de inserte?
Si daca da, cat timp voi lua acesti bani, pana face copilul un an sau doi?
Va multumesc!
Buna ziua. In luna mai anul trecut firma la care lucram s-a inchis si am intrat in somaj. Dupa doua saptamani de somaj am intrat in concediu medical fiind insarcinata. Copilul sa nascut la sf lunii iunie. Pe perioada concediului de crestere copil indemnizatia de somaj este suspendata. In luna mai vreau sa incep munca si sa renunt la somaj. Ce trebuie facut pentru a renunta la somaj si pentru a beneficia de stimulentul de insertie? Daca eu incep munca in mai, copilul face un an in iunie, tatal copilului mai este obligat sa ia o luna de ccc? Daca dupa o luna , doua schimb locul de munca mai beneficiez in continuare de stimulent? Va multumesc!
Buna ziua, problema e urmatoarea: sunt insarcinata in 5 luni, firma la care lucrez se va inchide la sfarsitul luni martie. Toti colegi mei au primit preaviz pana la sfarsitul lunii martie. In cazul in care voi semna acest preaviz imi va afecta intrarea in concediu de maternitate? Concediul de maternitate va incepe din luna mai, luna aprilie nu voi lucra.