avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Renuntarea la somaj si stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Renuntarea la somaj si stimulentul de insertie

Buna ziua. In luna mai anul trecut firma la care lucram s-a inchis si am intrat in somaj. Dupa doua saptamani de somaj am intrat in concediu medical fiind insarcinata. Copilul sa nascut la sf lunii iunie. Pe perioada concediului de crestere copil indemnizatia de somaj este suspendata. In luna mai vreau sa incep munca si sa renunt la somaj. Ce trebuie facut pentru a renunta la somaj si pentru a beneficia de stimulentul de insertie? Daca eu incep munca in mai, copilul face un an in iunie, tatal copilului mai este obligat sa ia o luna de ccc? Daca dupa o luna , doua schimb locul de munca mai beneficiez in continuare de stimulent? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 23:01, 25 Februarie 2014
Buna seara,
Tatal copilului nu este obligat sa intre 1 luna in ccc, doar ca pentru acea luna nu se va mai primi indemnizatia aferenta.
Dupa semnarea si inregistrarea contractului de munca trebuie sa mergeti cu o copie a acestuia la AJOFM pentru a anunta gasirea locului de munca.
Stimulentul il primiti indiferent de numarul de angajatori de la care incasati salariu sau numele acestora, ideea este sa inregistrati venituri supuse impozitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? elenadoina1988 elenadoina1988 Buna ziua.O intrebare as avea si eu. Mi-am schimbat locul de munca recent. Anterior am lucrat 2 ani iar intre fostul loc de munca si actualul este o pauza de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Luiza Martin Luiza Martin Buna ziua! V a rog sa imi spuneti daca beneficiez de indemnizatia de crestere copil in urmatoarea situatie: incepand cu luna ianuarie 2010 am intrat in somaj, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie keops_mic keops_mic Datele problemei sunt urmatoarele: - copilul este nascut pe data de 21.10.2013, - mama a intrat in concediu de cresterea copilului 1 an, - tatal nu isi ia ... (vezi toată discuția)