avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate onatimaria

Activitate onatimaria

Ora estimata: 9:00
Complet: C3 FOND
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 375 alin.1 Cod de procedură penală admite cererea inculpatului O. R. C., fără antecedente penale, de a fi judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În baza art 336 alin.1 Cod penal (Legea 286/2009) cu aplicarea art.5 ?i art.396 alin.10 Cod penal (Legea nr.286/2009), condamnă inculpatul O. R. C. la pedeapsa de 1 ani ?i 6 luni luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. Supravegherea va fi efectuată de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 C. pen., pe durata termenului de supraveghere inculpatul va executa următoarele obligaţii: d) să nu părăsească teritoriul României fără acordul instan?ei. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Hida, judeţul Sălaj pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, câte 4 ore pe zi, conform Legii nr.253/2013. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 95-98 C. pen. În baza art. 272, 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 700 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 160 de lei reprezintă costul buletinului de analiză toxicologică-alcoolemie nr.21,22 din 06.01.2014. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 04.09.2014.
Document: Hotarâre 67/2014 04.09.2014



intrebarea mea este daca: trebuie sa plateasca iar scoala de soferi pentru fiecare categorie in parte, pe care a avut-o anterior?
si la cat timp dupa definitivarea sentintei poate aplica pentru redobandirea permisului anulat pentru consum de alcool?
Discuție Impunere target
Buna ziua, curand am aflat ca mi se va opri 10% din salariu pentru nerealizarea targetului. Trebuie sa precizez ca nu ni s-a spus ca avem target, nici cand m-am angajat la aceasta societate, nici pe parcursul anului nu ni s-a comunicat ca ni se va impune un target. intrebarile mele sunt: poate angajatorul sa impuna un target daca nu am fost imformata in momentul semnarii contractului de acest lucru? Poate sa imi retina 10% din salariu aceasta luna pentru nerealizarea targetului de luna trecuta, si in ce conditii? Astept un raspuns cat mai repede. Multumesc mult, Maria.
Răspuns la discuția Inventar in farmacie
Prietenei mele ii este teama ca le vor imputa lor minusul si nu vor lua in considerare acel plus(imens, dupa parerea mea, de altfel si minusul). Legal, pot face asta? Sa le puna sa plateasca minusul fara sa ia in considerare plusul?
Buna ziua, o buna prietena, farmacista ca si mine, se confrunta cu urmatoarea situatie: una din colegele ei pleaca la alta societate si cu aceasta ocazie au facut inventarul. pe scurt, au un minus in gestiune de 9.900 lei si plus in gestiune de 10.000 lei (la pretul cu amanuntul). Care este solutia juridica in acest caz? Li se va imputa minusul? (sefii ei au spus ca plusul e al societatii si nu e din meritul lor). Inventarul in contabilitate se inregistreaza doar valoric ori cantitativ valoric? Exista o norma care ii obliga sefii la actiuni drastice? (eu stiu de la prietena mea, ca minusurile in gestiune existau dinaintea ultimelor 3 inventare)
Va multumesc, Maria
Buna ziua, sunt Maria si am o nelamurire. Timp de 3 ani si 10 luni am lucrat la o companie farmaceutica de renume. In tot acest timp mi s-au oprit garantii materiale (bani) lunare.Am semnat un acord pentru asta cu firma. Din 28 noiembrie 2012 nu mai sunt angajata lor. Cand am plecat am facut o cerere pentru returnarea garantiei ce mi s-a oprit. Initial, seful de la Resurse Umane mi-a spus ca dureaza in jur de o luna, insa cei din contabilitate mi-au spus ca dureaza 3 luni (pe motiv ca au mult de lucru). Cand am sunat sa intreb de restituire mi s-a spus ca mai dureaza, pentru ca abia s-a facut inventarul. Mentionez ca in toti acesti 3 ani nu s-a facut un inventar "adevarat", doar dupa ce am plecat eu (in decembrie, presupun) si nici nu am semnat vreo fituica de oprire din garantia baneasca. Ce pot face legal pentru a recupera acesti bani? Care este temeiul legal sa intarzie returnarea garantiei? Multumesc anticipat, Maria