Angajatorul refuza sa imi bage salariul
Momentan sunt in cfs si nu am vrut sa demisionez pentru ca nu voiam sa risc sa nu imi mai bage banii.
Adevarul este ca am facut o greseala acum un an si zic ei, din aceasta cauza nu imi baga nimic pana nu rezolva procesul cu cei de la distrigaz
ce sa intamplat:
anu trecut ,firma unde lucrez a inchiriat un buldoexcavator iar acesta a rupt o teava de gaze.este mentionat in pv de constatare ca este sapatura mecanizata dar ca vinovat cei de la distrigaz a spus ca e firma unde lucrez
cei de la distrigaz l-a trecut pe cel dupa buldoexcavator ca martor iar ca reprezentant legal firma unde lucrez + numele meu si semnatura mea.
la vremea respectiva managerul de proiect m-a pus sa semnez ca nu se intampla nimic,fapta ce a recunoscut-o si el in prezent dar tot nu vor sa imi bage salariu si diurna restanta din luna august
eu nu eram reprezentatul legal al firmei decat un simplu electrician.
dupa un an distrigazul a dat firma in judecata si au castigat procesul.
acum cei de la firma unde lucrez vor sa dau o declaratie si sa conteste aceasta amenda si nu vor sa imi bage nici macar diurna.
precizez ca in instanta paratul este firma unde lucrez ,nu eu.
ei vor sa nu raspunda de aceasta amenda si sa o platesc eu
ei m-au trimis acolo nu eram de capul meu.
maine trebuie sa ma duc la firma sa ma intalnesc cu avocatu firmei si vreau sa am informatii si de la voi
e grav ca am semnat acel pv de constatare?
ce sanse am sa imi mai primesc banii si ce trebuie sa fac?
cand au cumparat a 2 oara casa le-au fost date aceleasi acte(cele vechi in care erau proprietari toti 3)
nu au facut alt act de proprietate.
imi pare rau ca nu pot raspunde la intrebarea de mai sus.
nu am contractul sa pot citii.
bunicii au venit de sarbatori la mine.
eu sunt din Calarasi iar ei din Ostrov (CT)
Deci ,din ce am inteles eu,pe casa nu are drept dar pe pamant da.
Bunicii vorbesc despre o chestie : " dupa nu stiu cati ani daca nu locuieste acolo nu mai are dreptul " eu nu stiu daca este adevarata treaba asta .
daca da va rog sa imi spuneti cum sta treaba .
va multumesc din suflet pentru raspunsurile date
Buna ziua .
Va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri/pareri/sfaturi.
Tot ce povestesc mai jos este problema bunicilor(foarte disperati) nu mai au somn noaptea.
Traiesc cu teama ca o sa ramana pe drumuri !
- in anul 1970 bunicii mei impreuna cu fratele bunicului au cumparat o casa
aceasta casa a fost cumparata de catre tataia si fratele lui.
au dat 22000 lei .
-in anul 1979
fratele bunicului s-a mutat in alta parte.
cand s-au mutat bunicii mei s-au inteles cu fratele bunicului si i-au dat 7000 lei.
fiind frati nu au nici o chitanta.
ceilalti 4000 au fost inapoiati in timp (la fel nici o chitanta)
-in anul 1980
Bunicii au daramat casa veche si au construit alta.
Casa costruita are doar proiect.
Autorizatia de constructie a platit`o tataia personal la Constanta insa de la primarie nu i-a fost data.
-in anult 1988
au fost avertizati ca sunt in zona de demolare si apoi au fost da-ti afara.
casa fiind amplasata intr-o zona buna nu a fost demolata (ea fiind oprita pentru birouri) urmand sa se demoleze dupa ce se termina santierul.
actele le-au fost luate.
au primit 34000 si au fost da-ti afara.
- in anult 1989
a avut loc revolutia si nu a mai fost demolata
-in anul 1990
bunicul a fost la Medgidia si inapoiat cei 34000 si s-au mutat inapoi in aceasta casa.
Problema este ca bunicii au actele vechi pe aceasta casa unde proprietari sunt cei 2(bunicul si fratele lui)
intre timp relatia intre frati s-a schimbat
*(din auzite ar avea pretentii)
* mai in gluma mai in serios cand a fost construita noua casa fratele bunicului a spus : stiti ca am si eu dreptu aici!
Acum intrebarile bunicilor:
-dupa atatia ani fratele bunicului mai are drept la aceasta proprietate?
-daca vrea sa isi faca acte noi la casa bunicul meu are nevoie de semnatura fratelui sau?
-in acest caz ce acte trebuie si cat ii costa sa faca acte noi?
In tot acest timp taxele+impozite au fost platite de bunicii mei.
Se poate astepta la orice si le e teama.
Ce ne sfatuiti ?
va rog frumos sa ma iertati pentru atatea raspunsuri si intrebari.
nu sutn sigur daca m-am facut inteles.
un art din contractul de colaborare scrie ca sunt de acord sa platesc
- 100 de euro la semnarea acestui contract
-100 de euro la semnarea contractuilui de munca.
diferenta pana la 600 se opreste din prima luna din salariu
deci eu am semnat doar contractul de colaborare.
si e valabila doar prima ramura.
ceilalti pt contractul de munca eu consider ca nu e valabil pentru ca nu am semnat asa ceva
iar diferenta la fel,inca nu am muncit.
nu stiu daca gandesc bine.
acest contract de colaborare de la prima ramura l-am semnat si am platit 100 lei chiar de trebuie 100 de euro (ei sa`mi ia repede banii)
in cel mai rau caz va trebuii sa platesc diferenta primei sute de euro ca in rest nu am semnat contractu de munca si nu am muncit.
e correct ? gandesc bine sau bat campii... :|
:(( in aproximativ 1 saptamana a spus ca ma suna sa imi spuna data plecarii
iar eu trebuie sa am la mine primii 100 d euro mai exact 340 lei pt ca mi-a dat factura pentru 100 lei + 200 de euro pentru drum.
Daca ma suna le pot spune ca nu am facut rost de bani :( ?
Buna seara.
Nu stiu daca am gasit ramura corecta dar am nevoie de niste raspunsuri.
Am contactat o firma pentru a obtine un loc de munca in strainatate.
La telefon au cerut tot felul de acte(cazier,1 diploma,adeverinta medicala,poze,copie buletin,certificat de nastere)+ 1 suma foarte mica .
Am fost acolo am depus toate actele (vorba-vorba am inteles ca defapt trebuie sa dau mai multi bani doar ca norocu meu ca nu i-am avut la mine ca ii dadeam pe toti)
Am semnat si contract de colaborare(iar aici am fost un prost ca nu am citit ce am semnat) cu tot felul de clauze si alte chestii..
ce ma deranjeaza si ma sperie este ca scrie asa
m-i se va oprii 600 de euro dintre care
-100 euro contract de colaborare
100 euro contract de munca
diferenta pana la 600 de euro din primul salariu.
alta clauza daca vorbesc mass-media sau altcv de genul acesta pot cere daune morale de 10000 de euro...
sunt foarte speriat si am si semnat iar acum vreau sa renunt si sa nu le mai dau nimic
pot face acest lucru ???
nu leam dat decat 1 milion azi...Stiu ca nu`mi pot recupera banii dar vreau sa pot dormii linistit ca nu`mi pot face altcv..
Va rog sa`mi raspundeti urgent.
va multumesc
Aseara in jurul orei 1:00 am fost cu 2 prieteni la 1 magazin non-stop .
Ne servea la geam iar noi ne uitam pe geam ca nu eram hotarati ce anume sa cumparam.
Pe drum apar 2 politisti care imediat ne iau in vizor si vin la noi!
Ne da buna seara si ne spune s ane legitimam.
Eu dadusem deja banii vanzatoarei si ii rog frumos sa astepte sa`mi iau si eu restu macar si dupa le dau datele sau sa mi le ia mie repede sa imi vad apoi de drumul meu.
Dar surpriza nu vrea sa`mi ia mie datele le i-a intai prietenilor mei.
Intre timp ma intorc sa vb cu fata sa`mi dea restu iar ei au fost foarte suparati ca m`am intors cu spatele la ei,
Au dat prin statia si in urmatoarele 2 min a si venit o masina de politie.
Intre timp cuvinte dure ca stai ca te luam noi la sectie.Ne tratezi cu saptele a..
Te aranjam noi !!!!
Iar surpriza apar 2 masini de politie se aliniaza toti in fata mea ca si cum am furat sau am talharit pe cineva .
II intreb : Doamne dar dc v-ati strans toti?ce am facut?am batut pe cineva?
Unul dintre ei : De ce neam strans noi a?
aLtul :i-al !
Si uite asa ajung in bratele lor mai mult pe sus si sunt bagat in masina politiei cu mainile la spate ca un mare infractor toate astea sub ochii prietenilor mei si a vanzatoarei de la magazin.
Bineinteles ca la intrarea in masina ma dat cu capu de partea de sus.
Un prieten a vrut sa mearga cu mn dar nu au vrut sa`l ia.
Pe ei i-a lasat in pace pe mn m-au dus la sectie.
Aici marea problema.Nu vreau sa va plictisesc sunt pur si simplu disperat si nu stiu ce sa mai fac.
La sectie intru intr`o camera doar cu mese,vestiare si scaune.
Acolo intra 5 politisti cu mine.
Incerc sa le explic ca nu era nevoie sa ma ia aici,pt ce sunt aici si ce rau am facut.
Dupa aceastea cel mai mare dintre ei,nu sunt cunoscator dar avea foarte multe grade(ceilalti aveau cate 1)vine la mn,mai si fuma si`mi spune :
Dc esti aici?
zic da ce am facut nu era nevoie
Esti aici ca asa vrem noi
Eu speriat fel si del de intrebari nu ma asculta si intelegea nimeni :((
Cel cu multe grade imi spune sa tac.
Iti ei amenda si gata.
Eu il intreb pt ce amenda ce am facut.
Vine la mn si imi da prima palma.
Taci am zis!
3 dintre politisti radeau si se amuza cum eu eram fara nici o putere.
Il intreb dece a dat in mine si imi spune ca sa ma intrebi si sa te mai pocnesc odata.Au primit 4 palme de la el si 2 de la inca 1 dintre eii,impins in vestiarele de acolo ,trantit pe jos,umilit si in urmatoare secunde vorbeau frumos si imi spunea ca" cine te-a batut noi"..."Ce face bautura asta din om ":((
Mi-am dat seama ca o sa`mi iau bataie si degeaba am preferat sa tac atunci si sa scap din mainile lor.Suna foarte ciudat dar eram foarte speriat.
Miam dat jos geaca si tricou si am ramas la pielea goala si le-am spus macar daca tot ma bateti sa imi ramana si semne.
Intruna imi spunea sa ma imbrac eu nu nu si nu.
Intre timp scot telefonu incercand sa filmez dar 1 ma vede si imi ia rpd telefonu.
Ii spun sa m`il dea inapoi ca este bunul meu personal si imi spune ca m`il da cand termina cu mn......
DEzbracat,batut,umilit astept sa scrie procesul verbal si ma intreaba daca semnez.
Spun ca nu semnez asa ceva ca o sa depun plangere maine si imi spune ca mi-o i-au iar daca nu o semnez.
Am zis : "bine o sa semnez"
Incerc sa descifrez ce scria acolo dar nu am putut.
Intreb ce scrie aici ?
Tulburarea linistii publice !
Ok.
Semnez de 3 ori iau procesu verbal si plec.
Eram asa de derutat nu stiam ce sa fac unde sa ma duc.
Ma intorc la fata de la magazin,vorbin cu ea povestindu`i ce m`i sa intamplat sa mirat si ea ca au vazut ca m`au saltat fara motiv.si sper sa ma ajute sa dea declaratie precum a spus aseara.Ea impreuna cu cei 2 prieteni pot confirma ca am fost luat ca un infractor pe sus,iar fata de la magazin poate confirma ca noii chiar nu am facut galagie cum se mentioneaza in procesul verbal(cantam tzipam strigam).
M`am intrebat dece oare nu i-a luat si pe prietenii mei ca eram acolo toti 3 daca am facut galagie nu?
Si batut si cu amenda pt ce?
Azi am fost in audienta la comandat cu un prieten prezent la locul in care a fost saltat .
Ajung acolo toata lumea stia de incident,eu eram betivu de aseara.
Culmea nu bausem.urma sa bem ce e drept ca ne gasise cu 2 sticle de vin pe marginea geamului de la magazin.
Ma invata D-mnu comandat sa depun plangeri,1 pt ca am fost agresat de politisti 1 catre D'mnu Presedinte al Judecatoriei Calarasi.
Razand ironic la mn imi spune ca oricum asta cu bataia nu am cum sa o demonstrez :(( o sa fac eu o ancheta si c`am atat in privinta asta.
Mi-a dat un semnal de alarma si mi-am dat seama ca se musamalizeaza treaba dar chiar nu am ce sa fac.
Aproape ca mi-as fi dorit sa`mi lase semne ca sa ajung la spital ca sa nu scape basma curata.
Acum astept sa ma cheme la judecatorie si la politie din cate am inteles pt alte declaratii referitoare la cum m`au batut.
Am mentionat in plangeri ca nu cunosc nici un nume dar ii pot recunoaste dupa fotografii dar nu m-au ajutat cu nimic ca sa pot scrie acolo numele fiecaruia.
Sunt foarte suparat.Sunt convins ca nu sunt singuru care pateste asa ceva dar nu vreau sa scape basma curata.
Sa fi luat dupa strada dus la sectie,batut si amendat nu este usor pt nimeni.
Va rog sa imi spuneti ce sa fac in continuare pas cu pas in functie de ce rezultate imi da,iar daca nu m`i se face dreptate unde pot depune alta plangere !
Va Multumesc Din Suflet !!!!:(