Buna ziua .
Va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri/pareri/sfaturi.
Tot ce povestesc mai jos este problema bunicilor(foarte disperati) nu mai au somn noaptea.
Traiesc cu teama ca o sa ramana pe drumuri !
- in anul 1970 bunicii mei impreuna cu fratele bunicului au cumparat o casa
aceasta casa a fost cumparata de catre tataia si fratele lui.
au dat 22000 lei .
-in anul 1979
fratele bunicului s-a mutat in alta parte.
cand s-au mutat bunicii mei s-au inteles cu fratele bunicului si i-au dat 7000 lei.
fiind frati nu au nici o chitanta.
ceilalti 4000 au fost inapoiati in timp (la fel nici o chitanta)
-in anul 1980
Bunicii au daramat casa veche si au construit alta.
Casa costruita are doar proiect.
Autorizatia de constructie a platit`o tataia personal la Constanta insa de la primarie nu i-a fost data.
-in anult 1988
au fost avertizati ca sunt in zona de demolare si apoi au fost da-ti afara.
casa fiind amplasata intr-o zona buna nu a fost demolata (ea fiind oprita pentru birouri) urmand sa se demoleze dupa ce se termina santierul.
actele le-au fost luate.
au primit 34000 si au fost da-ti afara.
- in anult 1989
a avut loc revolutia si nu a mai fost demolata
-in anul 1990
bunicul a fost la Medgidia si inapoiat cei 34000 si s-au mutat inapoi in aceasta casa.
Problema este ca bunicii au actele vechi pe aceasta casa unde proprietari sunt cei 2(bunicul si fratele lui)
intre timp relatia intre frati s-a schimbat
*(din auzite ar avea pretentii)
* mai in gluma mai in serios cand a fost construita noua casa fratele bunicului a spus : stiti ca am si eu dreptu aici!
Acum intrebarile bunicilor:
-dupa atatia ani fratele bunicului mai are drept la aceasta proprietate?
-daca vrea sa isi faca acte noi la casa bunicul meu are nevoie de semnatura fratelui sau?
-in acest caz ce acte trebuie si cat ii costa sa faca acte noi?
In tot acest timp taxele+impozite au fost platite de bunicii mei.
Se poate astepta la orice si le e teama.
Ce ne sfatuiti ?
Bunicii trebuie sa se tina pe pozitie si sa descide proces in instanta pentru uzucapiune,
teren si apoi sau tot acolo sa se3 constate ca ei au edificat casa actuala si sa se intabuleze in CF. Aici in 2 randuri e simplu dar trebuie sa mearga cu actele la un av. cu experienta si sa rezolve fara sa spuna fratelui.
Daca exista act autentic de vanzare cumparare pe numele bunicilor si al fratelui bunicului , toti 3 sunt proprietari ai terenului Uzucapiunea nu isi are rostul. Constructia pe care au fost proprietari cei 3 nu mai exista , dar pentru teren trebuie vazut in actul de vanzare cumparare ce s-a mentionat. Nu s-a emis titlu de proprietae ulterior? Daca da, pe numele cui?
In functie de situatia terenului , pentru constructie se poate face actiune in constatare a dreptului de proprietate.
cand au cumparat a 2 oara casa le-au fost date aceleasi acte(cele vechi in care erau proprietari toti 3)
nu au facut alt act de proprietate.
imi pare rau ca nu pot raspunde la intrebarea de mai sus.
nu am contractul sa pot citii.
bunicii au venit de sarbatori la mine.
eu sunt din Calarasi iar ei din Ostrov (CT)
Deci ,din ce am inteles eu,pe casa nu are drept dar pe pamant da.
Bunicii vorbesc despre o chestie : " dupa nu stiu cati ani daca nu locuieste acolo nu mai are dreptul " eu nu stiu daca este adevarata treaba asta .
daca da va rog sa imi spuneti cum sta treaba .
va multumesc din suflet pentru raspunsurile date
Trebuie sa introduceti actiune in constatarea uzucapiunii. Daca aveti un titlu translativ de proprietate, dovada platilor facute pt impozit, dovada ca ati primit si apoi inapoiat cei 34.000 lei si declaratii cu martori pt fiecare etapa, element care sa demonstreze ca bunicii s-au comportat ca adevarati proprietari, posesia imobilului fiind continua, publica si non-violenta, aveti 99,99% sanse sa se admita actiunea. Dar, obligatoriu, trebuie sa contactati si sa fiti reprezentati in instanta de un avocat.
Uzucapiune
maria dinca
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt variantele ce pot fi urmate intr-un proces de uzucapiune dupa ce instanta a admis actiunea reclamantilor recunoscand ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani
mcrucita
Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)