Buna seara.
Nu stiu daca am gasit ramura corecta dar am nevoie de niste raspunsuri.
Am contactat o firma pentru a obtine un loc de munca in strainatate.
La telefon au cerut tot felul de acte(cazier,1 diploma,adeverinta medicala,poze,copie buletin,certificat de nastere)+ 1 suma foarte mica .
Am fost acolo am depus toate actele (vorba-vorba am inteles ca defapt trebuie sa dau mai multi bani doar ca norocu meu ca nu i-am avut la mine ca ii dadeam pe toti)
Am semnat si contract de colaborare(iar aici am fost un prost ca nu am citit ce am semnat) cu tot felul de clauze si alte chestii..
ce ma deranjeaza si ma sperie este ca scrie asa
m-i se va oprii 600 de euro dintre care
-100 euro contract de colaborare
100 euro contract de munca
diferenta pana la 600 de euro din primul salariu.
alta clauza daca vorbesc mass-media sau altcv de genul acesta pot cere daune morale de 10000 de euro...
sunt foarte speriat si am si semnat iar acum vreau sa renunt si sa nu le mai dau nimic
pot face acest lucru ???
nu leam dat decat 1 milion azi...Stiu ca nu`mi pot recupera banii dar vreau sa pot dormii linistit ca nu`mi pot face altcv..
Va rog sa`mi raspundeti urgent.
va multumesc
Fara a vedea contractul respectiv nu va poate raspunde nimeni la obiect, din pacate.
P.S. Mergeti la Inspectoratul teritorial de munca si intrebati acolo daca firma respectiva este abilitata sa incheia astfel de contracte pentru angajare in afara Romaniei. Apoi hotarati ce aveti de facut mai departe. Mare grija!
Sub incidenta legii penale prevederea contractuala cu cei 10.000 este nula. De ce ? Niciun prejudiciu nu poate fi estimat pana la data producerii faptelor de natura sa prejudicieze si a evaluarii la momentul respective. Aceasta prevedere este doar o sperietoare pentru cei ce nu stiu.
:(( in aproximativ 1 saptamana a spus ca ma suna sa imi spuna data plecarii
iar eu trebuie sa am la mine primii 100 d euro mai exact 340 lei pt ca mi-a dat factura pentru 100 lei + 200 de euro pentru drum.
Daca ma suna le pot spune ca nu am facut rost de bani :( ?
Banii pentru munca depusa
Luu
Buna ziua. Am lucrat ca promoter la o firma si nu mi-am primit banii pentru munca prestata. Mai rau este ca a trebuit sa imi fac si ceva analize care au costat ... (vezi toată discuția)