Buna seara.
Nu stiu daca am gasit ramura corecta dar am nevoie de niste raspunsuri.
Am contactat o firma pentru a obtine un loc de munca in strainatate.
La telefon au cerut tot felul de acte(cazier,1 diploma,adeverinta medicala,poze,copie buletin,certificat de nastere)+ 1 suma foarte mica .
Am fost acolo am depus toate actele (vorba-vorba am inteles ca defapt trebuie sa dau mai multi bani doar ca norocu meu ca nu i-am avut la mine ca ii dadeam pe toti)
Am semnat si contract de colaborare(iar aici am fost un prost ca nu am citit ce am semnat) cu tot felul de clauze si alte chestii..
ce ma deranjeaza si ma sperie este ca scrie asa
m-i se va oprii 600 de euro dintre care
-100 euro contract de colaborare
100 euro contract de munca
diferenta pana la 600 de euro din primul salariu.
alta clauza daca vorbesc mass-media sau altcv de genul acesta pot cere daune morale de 10000 de euro...
sunt foarte speriat si am si semnat iar acum vreau sa renunt si sa nu le mai dau nimic
pot face acest lucru ???
nu leam dat decat 1 milion azi...Stiu ca nu`mi pot recupera banii dar vreau sa pot dormii linistit ca nu`mi pot face altcv..
Va rog sa`mi raspundeti urgent.
va multumesc
Legal nimic, ba chiar s-ar putea sa aiba ei problem grave la un control pentru prevederile contractuale neconforme cu legislatia in vigoare.
Apoi, in legatura cu suma de x sute euro....de obicei acesti bani reprezinta costul transportului dvs cu avionul pana acolo, iar daca va respectati contractul, acesti bani va vor fi returnati sau mai nou banii de intors si urmatoarele contracte nu le veti plati.
va rog frumos sa ma iertati pentru atatea raspunsuri si intrebari.
nu sutn sigur daca m-am facut inteles.
un art din contractul de colaborare scrie ca sunt de acord sa platesc
- 100 de euro la semnarea acestui contract
-100 de euro la semnarea contractuilui de munca.
diferenta pana la 600 se opreste din prima luna din salariu
deci eu am semnat doar contractul de colaborare.
si e valabila doar prima ramura.
ceilalti pt contractul de munca eu consider ca nu e valabil pentru ca nu am semnat asa ceva
iar diferenta la fel,inca nu am muncit.
nu stiu daca gandesc bine.
acest contract de colaborare de la prima ramura l-am semnat si am platit 100 lei chiar de trebuie 100 de euro (ei sa`mi ia repede banii)
in cel mai rau caz va trebuii sa platesc diferenta primei sute de euro ca in rest nu am semnat contractu de munca si nu am muncit.
e correct ? gandesc bine sau bat campii... :|
Probabil ca ratiunea sumelor este urmatoarea:
100 euro ca au stat de vorba cu dvs si v-au "studiat" dosarul
100 euro ca v-au gasit loc de munca
400 euro transportul (cu siguranta cu avionul)
Aceasta este politica aproape tuturor companiilor de profil si vor sa platiti toate acestea anterior plecarii ca sa se asigure ca isi primesc "partea", caci dupa plecarea dvs nu mai vad ei banii.
Ideea este ca nici o firma nu va poate oblige sa plecati undeva ori sa prestati o anumita munca. Vor doar sa se asigure ca nu vor anunta degeaba angajatorul ca I-au gasit om si apoi omul nu mai vine.
Banii pentru munca depusa
Luu
Buna ziua. Am lucrat ca promoter la o firma si nu mi-am primit banii pentru munca prestata. Mai rau este ca a trebuit sa imi fac si ceva analize care au costat ... (vezi toată discuția)