Ma interesează dacă succesiunea se face separat pentru bunurile din România respectiv SUA . Pentru bunurile din România au vocație succesorala și copii din SUA? Mulțumesc.
Buna ziua,
Am o cunostinta care are o situatie deosebita in legatura cu succesiunea.Pe scurt, situatia se prezinta asa : doi soti care au cetatenie romana si americana si au bunuri si in Romania si in SUA. Unul din ei a decedat. Impreuna nu au copii dar sotul are trei copii din alte casatorii, doi in SUA si unul in Romania iar sotia are frati in Romania. Fiecare au bunuri dinainte de casatorie . Intrebari;
1. Succesiunea se face separat in Romania respectiv SUA ?
2. In Romania cum se face succesiunea .
Multumesc anticipat pentru orice raspuns , in special de la @raluk0207
Buna ziua,
Poate sa ma lamureasca cineva de ce indemnizatia pentru insotitor incasata prin DGASPC este mai mare cu aprox, 300 de lei decat cea incasata prin Casa de Pensii? Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Sunt o persoana cu handicap grav si cu pensie de invaliditate.
Perioada de cand sunt scos la pensie se considera vechime in munca si se ia in calcul la iesirea la pesie pentru limita de varsta ?
Se poate iesi in acest caz la pesie anticipata la 60 de ani ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
As vrea sa stiu daca la vanzarea-cumpararea unui autoturism inmatriculat pe firma, catre o persoana fizica, factura se poate face cu valoare zero ? Mentionez ca autoturismul este amortizat in intregime ?
Multumesc anticipat.
Problema este ca nu este folosita sintagma "taxa" in denumire, ci "Timbru" de mediu.
Daca era denumita "Taxa de mediu" se aplica Legea 193/2015. Am fost la ANAF , iar reprezentantul acestei autoritati mi-a explicat ca daca nu se aplica Legea 193/2015 pentru ca "timbrul de mediu" nu este" taxa." iar contul in care se plateste este direct in Bugetul de stat.
Personal cred ca nu se vrea aceasta scutire, adica este facuta intentionat
Buna ziua,
Am dat un teren in arenda si as vrea sa stiu daca impozitul pe venitul din arenda trebuie sa- l platesc eu sau este platit la sursa de cel care care a luat pamintul in arenda ?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Poate cineva sa ma lamureasca daca o persoana cu handicap grav este scutita de la plata timbrului de mediu?
Legea 193 din 07.07.2015 se refera la ''scutirea de la plata taxei asupra autoturismelor" si este eliminata formularea de "autovehicule adaptate handicapului"
Intrebarea este daca se aplica si la plata timbrului de mediu.
In OG 9 / 2013 se specifica clar ca sunt scutite de la plata timbrului de mediu "autovehiculele special modificate in scopul conducerii persoanelor cu handicap"
In conditiile in care a fost eliminata aceasta formulare, care este adevarul ?
Multumiri anticipate.