avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime in munca

Buna ziua,
Sunt o persoana cu handicap grav si cu pensie de invaliditate.
Perioada de cand sunt scos la pensie se considera vechime in munca si se ia in calcul la iesirea la pesie pentru limita de varsta ?
Se poate iesi in acest caz la pesie anticipata la 60 de ani ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 2 Mai 2017
Perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate nu constituie vechime in munca, ci stagiu de cotizare asimilat.

Prin urmare , vi se va lua in considerare pentru iesirea la pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala versus pensie de invaliditate Kitte Kitte Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: O persoana poate iesi la pensie anticipat, avand 35 de ani de vechime in munca si varsta de 60 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate este considerata vechime in munca? ADINABODESCU ADINABODESCU Sotul meu este nascut pe 01/10/1956.Vechime in cimpul muncii are 22 de ani.Din anul 1994 este pensionat de invaliditate gr 2. La ce virsta poate iesi ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj, pensia anticipata si cea pentru limita de varsta alg_rom alg_rom Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti si mie la cateva intrebari legate de pensionare. 1. perioada de somaj se ia in calcul la vechimea in munca? 2.daca am ... (vezi toată discuția)