avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate factor_x

Activitate factor_x

Ieri am primit un preaviz de concediere de la compania mea precum postul meu se restructureaza.
Se poate sa.mi spuneti daca este legal sa se faca acest lucru pe timpul starii de urgenta? Se impunea mai degraba somajul tehnic?
Buna ziua,

Angajatorul a trecut astazi in declaratia sotiei pasajul acesta:


Declar pe proprie răspundere:
a) Nu am solicitat la locul de munca zilele libere potrivit legii.
b) Nu sunt în concediul prevăzut la art. 2 alin. (1) sau art. 11 alin. (2) ori art. 31 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare;
c) Nu sunt asistentul personal al unuia dintre copiii aflați în întreținere;
d) Nu sunt în concediu de odihnă/concediu fără plată.

Daca sotia este acasa in concediu crestere copil pentru al 2-lea copil eu imi pot lua zilele libere pentru primul copil in cazul in care gradinita este inchisa?
In regula, dar eu nu sunt in somaj tehnic, nu sunt eu personal in concediu crestere copil, iar sotia mea inregistreaza venituri din Ccc. Consider ca pasajul asta nu se preteaza in cazul meu.
Buna seara,

Angajatorul mentioneaza urmatoarea sectiune din lege motivand ca nu pot beneficia de aceasta lege:

Menționăm că actul normativ stabilește că nu pot benenficia de zilele libere persoanele aflate în șomaj tehnic, cele aflate în concediu pentru îngrijirea copilului, precum și angajații ai căror soți/soții nu înregistrează venituri.
Una este partea legala si alta sa nu dea bine. Sanatatea membrilor din familie este mai presus decat orice impresie a celorlalti.
Buna ziua,

Daca sotia este acasa in concediu crestere copil ( copilul are 11 luni) si celalat copil este la gradinita, se poate ca eu in calitate de sot sa beneficiez de legea aceasta?
Răspuns la discuția Problema chirias
Nasol :( , chiar mi-a lasat o mare paguba
Răspuns la discuția Problema chirias
hai sa zic ca nu e o problema cu onorariul unui avocat ca am un prieten care poate ma ajuta , dar daca eu nu am contractul inregistrat la fisc, si il actionez in judecata , eu patesc ceva ?
Buna ziua,

Am o problema cu un chirias, mai exact am inchiriat apartamentul pe o perioada de 1 an si au trecut cam 7 luni de atunci.
Contractul a fost facut intre agentie chirias si mine, dar eu din pacate nu am fost sa-l inregistrez.

In contract este specificat ca acesta poate pleca inainte de expirarea contractului cu o notificare de 30 de zile si cu pierderea garantiei (1000 lei).

Acum el a plecat dar nu a platit lumina pe 2 luni (180 lei) si intretinerea de 280 de lei. Problema este ca in dormitor a aparut o problema in spatele unui dulap (a mucigait tot peretele si tot dulapul in spate) lucru care necesita sa inlocuiesc dulapul pe care eu am dat 600 de lei acum 2 ani plus sa dau jos peretele (era un perete fals) sa-l refac si sa zugravesc, lucru care depaseste suma pe care eu am oprit-o ca si garantie.

Ce pot sa fac in acest caz ? Pot sa-l actionez in justitie ?