avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate Tarana

Activitate Tarana

bunaziua

Eu in perioada 1991-1999 nu am platit contributii pentru pensie,pot acum cu legea 186/2016 sa solicit plata pentru cinci ani din perioada mentionata ?
se poate incheia contract pentru o perioada ce nu e neaparat ultimii cinci ani (de exemplu 2002 pana 2006) pentru a beneficia de legea 186/2016 ?
1.Sunt de aproximativ 6 ani cu pensie de invaliditate de gr 3 .Cu noua posibilitate de a plati retroactiv ,eu trebuie sa platesc pentru a complecta ,sau i-mi merge vechimea intreaga?
2.Se poate plati doar pentru ultimi 5 ani sau se poate plati pentru oricare perioada retroactiva in care nu am fost acoperit cu un contract de munca?
se poate stipula in contractul de arenda ca impozitul sa fie platit de arendas. Acesta se numeste : Plătitorii de venituri, cu regim de reţinere la sursă a impozitelor ?
Pot amenaja o stana (constructii usoare demontabile )pe un teren extravilan ce il detin in calitate de arendas ,trebuie acordul proprietarului ,trebuie autorizata ca si constructie demontabila?
in ce conditii pot amenaja constructii aferente unei stani pe un teren extravilan neintabulat luat in arenda ?
Răspuns la discuția Copie conforma cu originalul
Apostilat in Italia
O copie conforma cu originalul al unui act administrativ emis in ITALIA ,apostilat ,are aceeasi valoare cu originalul ?
Se poate obtine o pensie anticipata avand 1/2 din vechime +8ani ?Comparativ cu acordarea pensiei daca ai ajuns la 1/2 di vechimea intreaga si varsta bineinteles.
Am mostenit terenuri agricole care au facut obiectul unui Partaj judiciar cu sentinta definitiva si irevocabila (2010).La serviciul financiar al unitatii administrative figuram ca si mostenitori cu impozite neplatite pana la data Sentintei ,dupa sentinta ni s-a deschis separat rol financiar.
Se poate face o defalcare a datoriilor in asa fel incat sa figuram fiecare cu partea sa de datorie neplatita ca si mostenitori comuni pana la sentinta din Partajul deja facut ?
Mentionez ca actualizat la decembrie figuram cu 600ron impozit si cca. 1200ron majorari.