avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate marianastase

Activitate marianastase

Discuție Rovinieta
Buna ziua
Azi (12.05.2016 am aflat ca rovinieta mi-a expirat din data de 18.03.2016. Mentionez ca am circulat in tot acest timp si in afara localitatii si sigur am fost surprins de cel putin sase-sapte ori prin diverse camere a CNADNR.Nu am primit nimic pana acum.
Intrebare:
Primesc o amenda sau pentru fiecare trecere prin camera sau una singura pana la comunicarea contraventiei
Daca ma poate ajuta cineva?
Multumesc mult

Intreb poate beneficiez de:

OUG 8/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative. Ordonanta de urgenta 8/2015
Art.9 punctul8
Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunica contravenientului in termen de cel mult doua luni de la data constatarii contraventiei, interval pentru care nu se pot incheia alte procese-verbale de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelasi vehicul.
Detin o firma (srl-d / cod caen 4511) si, va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea speta:
- daca putem aplica regimul special conform art. 152/2 al.2 din Codul Fiscal pentru vanzari de autoturisme second hand avand in vedere ca pe diverse facturi de la furnizor exista in subsolul acestora urmatoarele variante:

Autoturism 1 - Tringhiular: co-contractorul este raspunzator sa plateasca TVA conform -Directiva 2006/112/EC art. 141 & 197.

Autoturism 2- Vehicul scos pentru revanzare. Scutit de TVA conform sectiunii 39 bis, 1 din Codul TVA-ului belgian pentru o livrare inter-comunitar. Livrare inter-comunitara executata in conformitate cu Directivul European 2006/112/EC: art. 138.1.

Autoturism 3 - Scutire de TVA pentru operatiunile tringhiulare . Taxare inversa . Art. 141 si 197 din directiva TVA 2006/112/EC .

Urmatorul pas dupa achizitie, la revanzare doresc sa stiu in cum sa procedez la inregistrarea acestora in contabilitate si anume:

- sa facturez cu TVA la toata valoarea de vanzare conform regimului normal de taxare.
- sa facturez cu TVA la marja de profit (diferenta dintre pretul de vanzare si pretul de achizitie conform art. 152.2 din Codul Fiscal.

Multumesc mult
Multumesc Domnului Manole Dumitru pentru raspuns,
Padurarul e vai-mama lui ,ce a furat a mancat si a baut,deci exclus ceva de la el.
Eu cred ca mai degraba Romsilva trebuie actionata pentru ca padurarul era angajatul lor,si normal ar fi ca Romsilva(Ocolul Silvic Comana)sa raspunda pentru oamenii( greseli, furt, ...........etc)
Mentionez ca eu platesc anual suma de 100 lei pentru paza in contul si pentru Ocolul Silvic Comana deci nu padurarului personal.
Poate gresesc eu???????
Multumesc mult
Buna ziua,
Ma numesc Marian,si doresc o informatie daca ma poate ajuta cineva(verbal-scris),sau daca ma poate reprezenta in cazul unei actiuni judecatoresti,si anume.
Sunt proprietar de drept(titlul de proprietate)pe o suprafata de 0,75 ha. padure in jud. Giurgiu(in urma succesiunii) cu paznic padurar de la Ocolul silvic Comana,plata in fiecare an.........etc.
problema este urmatoarea:
Am fost chemat la Comana pentru diverse iar la plecare am fost instiintat ca padurarul a fost dat afara ca la controlul efectuat a fost depistat cu nereguli etc,si ca in urma controlului imi revine o paguba de 4.700 ron (posed decizia de imputare ).
cine trebuie sa imi plateasca suma respectiva si cum se procedeaza.
Multumesc mult
Mutumesc mult
1. Nu cunostea provenienta lor
2.Sigur nu a avut nici-o contributie la valorificarea lor
Multumesc mult
Nu se pune problema luarii declaratiei sub presiune
Buna seara
Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema:
Este vorba de socrul meu(75 ani)care a cumparat unele lucruri de la anumite persoane din targ (bormasina,flex.......etc)lucruri care s-au dovedit a fi furate.
O anumita persoana(reclamantul) a facut sesizare la politie(au venit acasa au facut perchezitie(aveau mandat) si au gasit ceva din cele reclamate de reclamant,a fost dus la postul de politie unde a dat mai multe declaratii si au fost retinute obiectele care au fost cumparate de socrul meu din targ.
Dupa cateva zile(azi 07.03.2013)politia a venit din nou si la dus la postul de politie unde i s-a facut proces-verbal(nu l-am vazut)dar din ce am inteles ca la incadrat la articolul 221 alin.1 c.p. inceperea urmarii penale pentru savarsirea infractiunii de tainuire si..............
Mentionez urmatoarele:
- avand in vedere varsta inaintata(75 de ani),
- este insotitor pentru o persoana (soacra mea ) cu handicap gradul I
SPUNETI-MI VA ROG DESPRE CE I SE POATE INTAMPLA
VA MULTUMESC