avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate marysimo

Activitate marysimo

Buna,

2 intrebari:
1. Ce documente am nevoie pentru a inregistra la impozite un teren agricol care il utilizez dar nu sunt proprietar, acesta decedand acum mai bine de 20 de ani, dar eu sunt utilizatorul?
2. Daca in certificatul de mostenitor sunt Straina de mostenire, iar acum am gasit inca un teren care trebuie inclus in masa succesorala, pot sa declar ca accept mostenirea dupa acest teren gasit acum?
Cum pot contesta o notare de posesie in Cartea Funciara?
1. Eu l-am moștenit de la tata, iar tata de la bunic. Bunicul a cumpărat terenul cu contract de vânzare-cumpărare, dar nu l-a întabulat deși în contract scrie că avea obligația să o facă.

2. Vânzătorul a vândut terenul la 2 săptămâni de la emiterea Certificatului său de moștenitor deși trebuia să aplice pentru Publicitate (procedura de preemțiune 45 zile) la primărie. De la Primărie a primit Adeverința, desigur fără ca procedura să fie împlinită pentru că trebuia afișată 45 de zile, și cum scriam mai sus acesta a făcut Certificatul de moștenitor abia cu 2 săptămâni înainte de Vanzare.

Acum un moștenitor al Vânzătorului ne-a dat în judecată pe motiv că Adeverința de Publicitate a fost emisă ilegal de Primărie deoarece nu sa împlinit procedura Publicității și că bunicul nu și-a îndeplinit sarcinile contractuale de întabulare.
Am o problemă cu un contract de Vânzare-Cumpărare teren agricol. A fost încheiat pe 10 martie 2001. Problema este că ea și-a întocmit certificatul de legatar universal pe 27 februarie 2001 pe baza unui testament al foștilor proprietari. Problema este că legea atunci cerea Anunțul de Publicitate pentru a cărui cerere trebuia depus înainte de Vânzare și care trebuia să stea 45 de zile afișat. Ceea ce înseamnă că cererea trebuia depusă cândva prin Ianuarie, când aceasta nu era proprietar legal al terenului. Acuma, urmașii fostului proprietar ne-au dat în judecată cerând anularea contractului pe motiv că legea nu a fost împlinită, adică nu s-au urmat pașii legali pentru Vânzare, în speță Anunțul de Publicitate care nu este legal deoarece bunica mea nu era proprietară în acel moment (ianuarie 2001). La Primărie nu a fost depusă nici o cerere pe Publicitate, apare în registru doar o înregistrare de eliberare a adeveinței care se depune la notar, deci clar nu a fost îndeplinită procedura Preempțiunii.

Există prescripție, pot anula contractul pe acea bază?
Repet: Pe CF apare inregistrata o posesie din partea unei persoane straine.
1. Pot dezbate mostenirea fara sa anulez întâi acea posesie?
2. Dacă nu, pot ataca în instanță posesia?
Anulare posesie teren agricol.

Urma să fac succesiunea la un teren și am găsit în CF-ul care e pe numele mamei că persoana care utiliza terenul a depus la OCPI un act prin care sa notat posesia pe CF iar în decurs de 3 ani acesta poate fi proprietar. Pot ataca posesia mentionata pe CF?
Un contract de vanzare-cumparare teren agricol incheiat in 2001 poate fi anulat daca nu avea adeverinta de preemptiune?
Am citi legea, dar nu am înțeles exact pașii de urmat. Întâi depunem proiectul secretarului general și pe urmă adunăm semnăturile, ori trebuie adunate și înainte și supă, pe baza tabelului emis de secretar?
Se poate introduce in Consiliul Local o propunere pentru un proiect pe baza unei petitii de la cetateni? Daca da, cate semnaturi sunt necesare?
"în traversarea localităților rurale", adica se aplica doar pentru cele care traverseaza localitatea?

In cazul de face este o simpla strada dintr-o localitate. Exista reglementari si pentru astfel de caz? Puteti mentiona si legea aplicabila?