avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate Ciumpy94

Activitate Ciumpy94

NU , nu e nevoie. Poti circula linistit cu numere rosii.
Am vorbit acum cu vanzatorul , el a facut contract de V-C cu cel care a adus-o in urma cu 2 ani cand a cumparat-o , a scos numere rosii (un rand) insa nu a fost nevoit sa o inscrie pe rol caci nu este obligatoriu in judetul BH (acelasi lucru l-am aflat si la un birou de inmatriculari din judetul BH). Vanzatorul mi-a spus ca vom face cele 5 acte de V-C la un birou de inmatriculari si ca vom merge la primarie sa completam fisa de inmatriculare si totodata voi primii si stampila de la primarie. Este ok asa ?
Trebuie fiscal de la el. Cam in aceeasi situatie sunt si eu .. cum ai rezolvat?
Buna seara !
Doresc sa cumpar un autoturism adus din Spania in urma cu 4 ani , care a stat timp de 2 ani abandonat in fata blocului , vandut apoi mai departe si s-a scos un rand de numere rosii , apoi iarasi a stat pe dreapta pana acum. Interesandu-ma la firmele de inmatriculari auto , am aflat ca vanzatorul trebuie sa imi ofere fiscal pe masina , chiar daca are doar e cu primul rand de numere rosii(expirate).Am sunat la o firma de inmatriculari (din judetul respectiv, altul decat a meu) si mi s-a spus ca in jud. Bihor nu se plateste impozit pentru o masina cu numere rosii sau ceva in gen si ca nu e nevoie de asa ceva pentru inmatriculare. Va rog sa ma sfatuiti .. la ce acte sa fiu atent in cazul in care ma hotarasc sa o cumpar ? Daca e adevarat cu fiscalul si am nevoie .. atunci normal mi-ar trebui fiscal si de la primul proprietar care a adus-o in tara si a tinut-o parcata timp de 2 ani (Fara numere rosii) dar si de la cel ce a cumparat-o dupa aceea si a scos numere rosii , nu ? Avand in vedere ca masina are motor de 2497 cm .. ar fii imposibil sa obtin fiscal .. sau?
Mai astept raspunsuri !
Deci sa inteleg ca nu voi fii afectat de aceasta lege daca se aproba? Am citit ca si procura este considerata titlu de proprietate ... iar in acest caz ma va afecta.
Buna ziua !
Ma numesc Alex , am 18 ani si am hotarat sa-mi creez un cont pe acest forum deoarece am nevoie de cateva raspunsuri si desigur daca doriti sa ma ajutati cu aceste raspunsuri.
In ianuarie am cumparat o masina cu numere de Bulgaria , fara contract de V-C .. ci doar cu procura pe numele meu. Cu aceasta procura eu am dreptul sa fac orice cu aceasta masina , insa , in ultimele saptamani au aparut zvonurile cu interzicerea circulatiei masinilor cu numere straine.
Am citit "legea" cu atentie si am observat un detaliu: inchirierile sunt o exceptie de la "lege". Acum vine intrebarea..: Daca fac contract de inchiriere intre sora-mea si mine la un notar contra unei sume de bani se considera exceptie? Astept raspuns , multumesc mult !

PS: Stiu ca apoi trebuie sa inregistrez la circa financiara(daca nu ma insel) unde voi platii 16% impozit.