avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Activitate gigibbt

Activitate gigibbt

Răspuns la discuția Reducere cheltuieli de judecata.
Va multumesc ptr raspuns.
Hotarirea am gasit-o pe pagina net a tribunalului, si scrie doar atat pe scurt ;Respinge excepţia lipsei procedurii prealabile. Admite excepţia tardivităţii introducerii cererii şi respinge ca atare cererea. Obligă reclamanta la plata către pârâtă a sumei de 2000lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Si mai am o nelamurire:
Exceptiile au fost invocate de parata prin intampinare de la inceputul procesului, de ce au trebuit 4 termene ca sa judece exceptiile de tardivitate, termene prin care mi-au cerut taxe de timbru, sa administrez alte dovezi, creandumi falsa impresie ca exceptiile ridicate de petenta au fost ignorate ?
O seara buna.
Cu respect.
Am pierdut un proces cu o primarie , pe motiv de tardivitate si nerespectare termen plangere prealabila.
Pot cere reducerea cheltuielilor de la 2000ron la jumatate?
Si cand pot cere asta?
Mentionez ca hot a fost data pe 20feb2015, inca nu este redactata de tribunal
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Contencios administrativ
Cu stima .Multumesc de raspuns.
Referitor la taxe de timbru am gasit asta:
Art. 16

În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:

a)cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei;

b)cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.
O fi valabil sau nu?




Detalii: [ link extern ]
Cu respect.
Am o problema cu primarul, care nu vrea sa-mi elibereze un certificat fiscal , la o cerere depusa in luna aug 2012. Refuza constant si pace. Eu am avut nevoie de respectivul certificat fiscal pentru a vinde un imobil. Dupa aproximativ o luna, cumparatorul sa rezgandit sa mai cumpere , asimiland refuzul primarului cu eventuale probleme juridice ce le-as avea cu imobilul.Am incercat de cateva ori , in scris sa-i aduc aminte de certificatul respectiv , iar raspunsurile au fost tot mai aberante.
Citez:
"o sa fac o comisie sa vad ce-mi ceri tu"
"nu cunosc problema dvs"
"sunteti petitor inrait, si mi-ati trimis zeci de petitii si sunteti ironic"
"voi analiza cererile si voi raspunde cand am timp"
Dupa mai bine de 2 luni , imi spune ca a pierdut si cererea si certificatul fiscal, si l-am inregistrat pe telefon cu astfel de aberatie.
INTREBARE:
Pot sa-l dau in contencios dupa atata timp trecut?
Pot cere daune morale? ce suma?
Pot cere daune contravaloarea imobilului , practic pretul oferit de cumparator , care este de 100 000 euro?
Am sanse la vreo dauna?
MULTUMESC MULT PENTRU EVENTUALE RASPUNSURI.
SI AS MAI AVEA O MICA NELAMURIRE:
La CSM pot face o petitie pentru o hotarare judecatoreasca unde scrie clar ca eu castig un proces dar trebuie sa platesc toate chltuielile de judecata?
Adica o hotarare definitiva aberanta.

Multumesc pentru raspuns.
Un mic aspect eu am venit acum in Romania pentru 5 zile si plec inapoi afar nu mai vin vreo 2 ani, cand se prescrie hotararea?
Buna ziua.
Am contestat un proces verbal , sanctiunea era suspendarea permisului pe o perioada de 30 de zile si o amenda de 340 de lei. De la prima instanta mi-a respins cererea printr-o hotarare definitiva si irevocabila , nu am primit nimic de atunci desi a trecut 1 an si 2 luni.
In cat timp se prescrie aceasta hotarare?
Trebuie sa ma duc eu sa ridic hotararea sau o astept sa-mi fie trimisa acasa?
Multumesc!
Discuție anulare act
BUNA ZIUA.
In urma anulari unui cvc a unui imobil ,anulare facuta de instanta de judecata notarul care a autentificat cvc , primaria care a eliberat certificatul fiscal pot raspunde penal sau administrativ daca celui care a cumparat i sa produs un prejudiciu material?
Mai exact , cvc a fost anulat pe motiv ca vanzatorul era bolnav psihic chiar daca nu arata prin manifestari sau gesturi, a semnat la notariat , a asteptat vreo doua trei ore pana a semnat cvc, a mers singur la primarie dupa documentele necesare , iar in anularea cvc instanta a motivat lipsa discernamantului folosind ca proba o expertiza a actelor ce dovedea ca a fost internat la psihiatrie , (vanzatorul refuzand o expertiza medicala) si doi martori care erau verisori cu vanzatorul.
Procesul a fost finalizat in 23.04.2010 , si la recurs s-a mentinut aceeasi anulare a cvc.
Mai pot ataca in vreun fel?
Instanta a anulat actul , obligandu-l pe vanzator sa restitue suma platita, dar cumparatorul a mai cheltuit bani cu perfectarea actelor pe care nu lea mai putut recupera!
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns !