avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reducere cheltuieli de judecata.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reducere cheltuieli de judecata.

Cu respect.
Am pierdut un proces cu o primarie , pe motiv de tardivitate si nerespectare termen plangere prealabila.
Pot cere reducerea cheltuielilor de la 2000ron la jumatate?
Si cand pot cere asta?
Mentionez ca hot a fost data pe 20feb2015, inca nu este redactata de tribunal
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:35, 27 Februarie 2015
Daca deja s-a pronuntat hotararea, nu s-a dispus si asupra cheltuielilor ? De unde stiti de cei 2.000 lei ? Ce reprezinta ele ? Onorariu de avocat ? Pt ca doar acesta poate fi redus, nu si restul de cheltuieli.

Trebuia sa fi cerut reducerea lor in fata instantei sau daca se vor cere pe cale separata atunci veti putea sa solicitati, desi nu cred ca aveti sanse prea mari.
Va multumesc ptr raspuns.
Hotarirea am gasit-o pe pagina net a tribunalului, si scrie doar atat pe scurt ;Respinge excepţia lipsei procedurii prealabile. Admite excepţia tardivităţii introducerii cererii şi respinge ca atare cererea. Obligă reclamanta la plata către pârâtă a sumei de 2000lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Si mai am o nelamurire:
Exceptiile au fost invocate de parata prin intampinare de la inceputul procesului, de ce au trebuit 4 termene ca sa judece exceptiile de tardivitate, termene prin care mi-au cerut taxe de timbru, sa administrez alte dovezi, creandumi falsa impresie ca exceptiile ridicate de petenta au fost ignorate ?
O seara buna.
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
gigibbt, utilizator
Hotararea se va comunica catre dvs si aveti posibilitatea sa atacati aceasta sentinta, inclusiv pe aspectul cheltuielilor de judecata.

Pentru ca o instanta sa judece o cauza, trebuie sa fie achitata taxa de timbru altfel actiunea se anuleaza ca netimbrata.

Judecatorul este cel care decide daca se pronunta cu prioritate pe exceptii sau daca le uneste cu fondul cauzei, ppronuntarea avand loc dupa ce se administreaza probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare taxa de timbru flori9 flori9 Daca taxa de timbru a intampinarii cu caracter reconventional nu a fost platita si aceasta a fost anulata, se mai poate indrepta cumva situatia? Findca pierdem ... (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
taxa judiciara lilicrin lilicrin daca in citatie este mentionat \"se va achita taxa judiciara de timbru de 197 lei sub sanctiunea anularii cererii\" pot face ceva? Nu vreau sa dau banii si sa ... (vezi toată discuția)