Am inteles. Insa: daca angajata are 65 de ani si nu doreste sa solicite pensionarea, angajatorul mai este obligat de lege sa continue sau ii poate desface contractul de munca? Multumesc anticipat.
Buna ziua. Ma intereseaza daca o femeie care anul acesta 2023 implineste varsta de 65 de ani, este obligata prin lege sa isi depuna actele pentru pensionare sau poate continua sa lucreze in continuare? Este vorba de angajator privat. Multumesc!
Buna ziua, Locuim la curte comuna in Bucuresti, casa dobandita prin lg 112, cumparata de la proprietar. Ma intereseaza daca prin lg 87 pot obtine gratuit terenul (cota parte) de la stat. Stiu ca nu se poate achizitiona din curte comuna decat teren deservit personal de fam noastra, adica nu cel cu acces de trecere spre alti locatari. Suntem ultima casa din curea comuna, cladire separata. In laterala casei am un culoar ingust de cca 3 m lungime cu 1 m latime, iesire de acces din bucatoaria noastra. Pot solicita sa primesc acest teren sau trebuie sa il cumpar de la primarie? Daca ma puteti indruma. Multumesc frumos.
si daca nu ai cu cine te intelege? comun pentru noii mutati inseamna ca au acces si pot stau unde vor in curte, chiar daca asta inseamna langa usa noastra sau sub fereastra casei... eu nu ma refer la o anume suprafata de curte care sa fie doar a noastra ci la ce cota avem dreptul pe care sa o putem utiliza noi... de exemplu, pe laterala casei avem o curte ingusta de cca 1 metru latime cu 3 metri lungime. astazi au facut curat in aceasta zona (maturat si aruncat diferite obiecte depozitate de noi) precizand ca este curte comuna.
Buna ziua, locuim la curte in spatiu comun cu inca 5 familii care locuiesc in imobil separat in aceeasi curte.casa noastra este separata in spatele curtii. de curand s-au mutat vecini noi care au pus stapanire pe toata partea din spate a curtii si modifica/amenajeaza cum vor pe motivul ca e proprietate comuna si ca fac ce vor. cum pot afla care este cota parte din acest spatiu comun la care am dreptul. mai avem un pic si isi instaleaza inclusiv masa cu scaune in fata geamului meu. va rog sa ma indrumati de unde pot afla aceste informatii. cu siguranta depind de suprafata curte si de spatiul detinut... multumesc frumos
Buna ziua. Suntem mai multi locatari in aceeasi curte, zona de case. De curand s-a mutat un nou proprietar care astazi a instalat camere de luat vederi in toata curtea. De la poarta pana la intrarea casei lui. Este legal sa instaleze asa ceva fara o aprobare scrisa din partea celorlalti locatari??? In aceasta situatie, care sunt demersurile pe care trebuie sa le intreprindem? Sesizare politie sau in alta parte? Multumesc si va astept cu un raspuns.
Catalina Bota
In cazul in care nu ii intereseaza desi i-am contactat pe proprietari, care sunt urmatoarele demersuri? Pot face o sesizare la politie, ma adresez primariei sau unde? Incercam o solutionare pe cale amiabila... Multumesc!
Multumesc pentru raspunsul prompt. Din pacate imobilul cu acoperisul deteriorat nu este proprietate de stat. Sunt 4 locuinte proprietate privata.
Intrebarea este cine trebuie sa se ocupe (proprietarul de la ultimul etaj?) si costurile trebuiesc sa se imparta sau se suporta doar ce cel de la ultimul etaj? Si care ar fi demersurile. Unde trebuie sa se adreseze. Multumesc frumos.
Buna ziua.
suntem 2 imobile intr-o curte. Primul are acoperisul deteriorat si cad tigle si mai noi bucati de lemn putred. Accesul nostru, locatarii din ultimul imobil din spatele curtii se face pe langa acest acoperis deteriorat. Deoarece nimeni nu preia initiativa sa faca ceva ci doar s-au rezumat la a pune un afis cu "atentie cad tigle" (de parca nu toti stim) va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez mai departe.pe cale juridica. Cine are obligatia de a demara reparatiile la acoperis? toti locatarii sau doar cel de la ultimul etaj? Precizez ca mai este o familie care detine podul casei si care este situat deasupra zonei de acoperis deteriorat. Va multumesc si va astept cu un raspuns.