ok >
O persoana a eliberat o chitanta de mina prin care spune ca a primit '' o cota parte din contravaloarea " si aici se refera la contravaloarea unei treimi dintr-o casa si teren . Nu este specificata contravaloarea , nu este semnata de martori , este semnata numai de vinzator . De aici cred ca se poate deduce faptul ca vinzatorul nu a achitat intreaga '' contravaloarae '' a terenului si bucatii aleia de casa , deci nu a dus tranzactia la bun sfirsit . In aceste cnditii se poate vorbi de o tranzactie de vinzare cumparare ? Este un antecontracta sa-i spunem care nici asta nu a fost finalizat datorita faptului ca acel cumparator nu a achitat intreaga suma . Vinzatorul a decedat , dar inaine de a decedat a vindut cu acte notariale Chitanta a fost redactata in anul 1996 , iar vinzarea cu acte autentice s-a produs in anul 2002 . Acum cel care are chitanta s-a indreptat impotriva '' mostenitorului '' care nu mai este mostenitor daca lotul acela s-a vindut . I
Intrebarea este daca cel care are chitanta mai poate obtine ceva in aceste conditii .
Si atunci s-a invocat :
"Terenurile cu sau fără construcţii, situate în intravilan şi extravilan, indiferent de destinaţia sau de întinderea lor, pot fi înstrăinate şi dobândite prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute."
Acum este cit decit clar ?
In aceste conditii pot primi un raspuns ?
Deci daca pe teren se afla o constructie si s-a vindut cu chitanta de mina , aceasta chitanta ar putea fi anulata in firtutea faptului ca este construit ceva pe teren care ar fi trebuit sa se vinda cu act notarial ?
Pai aici este '' buba'' . Terenul pe care se face trecerea este un teren in cadrul indiviziunii presupun ca fiecare are cota lui si din acest teren . Daca este sa spunem proprietatea mea 1/3 din acest teren si vreau sa trec numai eu pe acolo am dreptul sa-l parcelez , pun poarta si trec numai eu ? Am dat un exemplu .
Dupa partaj , masuratori etc , va ramine un drum de servitute pentru trei proprietri . Un proprietar poate imparti aceasta cale de aces alegindu-si o treime pe care sa o foloseasca nimai el ?
nu ma refeream la asta . vreau sa stiu daca dupa toate astea , inainte de hotarire noi reclamatul si piritul trb sa mai facem o conclozie scrisa , ceva ...Dupa administrarea probelor , wxpertiza , intre astea si hotarire
Dupa interogarea martorilor si al piritilor - reclamatului si expertiza yehnica ce mai urmeaza ? Se face o incheiere ceva inainte de a ramine in pronuntare?