avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate doina33ro

Activitate doina33ro

Ajunge o simpla declaratie de cote egale la intabularea casei chiar daca terenul e doar al unuia din cuplu? multumesc


raluk0207 a scris:

Dacă soții nu au încheiat vreo convenție matrimonială, intabularea se face pe numele ambilor soți și atât.
In cadrul regimului comunitatii legale de bunuri, orice bun cumparat în timpul căsătoriei este bun comun, in devălmășie.
Asta înseamnă că imobilul este proprietatea soților, dar fără ca fiecare sot să aibă o cotă determinată/fixa/exactă din bun.

E vorba de un cuplu,necasatoriti.Teren cumparat pe numele ei,constructia pe din doua,intabularea urmeaza a se face in cote egale,cum e corect dpv legal de facut?Ei isi recunosc creciproc c.ontributia financiara egala.
Cum se face corect dpv legal intrun cuplu intabularea in cote egale a unei case construite pe terenul cumparat doar pe numele unuia?
Răspuns la discuția Corectare Cf
Multumesc din suflrt
Discuție Corectare Cf
Cum se poate face o mentiune de corectie intrun cf in care intabularea s-a facut n baza sentintei civile,intabulat prin uzucapiune.Imi lipseste terasa de la mansarda si grajdul (actual garaj) care figurau initial dar nu le-au mai preluat insistand in greseala pana azi.
Răspuns la discuția Autocertificare
Italia,imi dati vreo idee?multumesc
Răspuns la discuția Autocertificare
Multumesc frumos,asta am incercat deja dar programarea la Consulat e peste doua luni,ma gandeam ca declaratia pe proprie raspundere functioneaza si in Romania!
Discuție Autocertificare
Exista in Romania posibilitatea unei "autocertificari",ar fi o declaratie pe proprie raspundere care sa inlocuiasca temporar o declaratie notariala? Sant in strainatate si e nevoie la depunerea unui dosar de o declaratie notariala ca accept modificarea suprafetei masurate de un expert topo in vederea actualizarii unui cf.
Răspuns la discuția Succesiune donatie
Avocatul raspunde deasupra: daca familia apropiata refuza mostenirea, vin sa o culeaga urmatoarele clase de mostenitori, conform legii.
daca nu sunt mostenitori, succesiunea ramane vacanta si o culege statul.
Răspuns la discuția Succesiune donatie
Fratele mic doneaza fratelui mai mare iar la interval de cateva luni acesta decedeaza.Daca sotia nu face succesiunea dupa aceasta donatie,imobilul se intoarce la donator deci frate sau parinti?