Buna ziua,
Daca achizitia din fondul de handicap a fost facuta inainte, se reporteaza deductibilitatea pe luna urmatoare? Sau trebuie facuta achizitia in luna respectiva?
Va multumesc in avans!
Buna seara,
Desfiintarea unor posturi intr-o societate comerciala (concediere individuala) poate fi facuta prin Decizia administratorului care are la baza o nota de fundamentare sau trebuie o hot AGA in acest sens?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspuns!
Weekend placut!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri pentru urmatoarea speta:
Soc. A care detine 40% in soc. B, doreste sa cesioneze partile sociale unei persoane fizice, la o valoare mai mare decat valoarea nominala. Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Care sunt obligatiile fiscale atat pentru cedent cat si pentru cesionar?
2. Capitalul social poate ramane la aceeasi valoare de la infiintarea soc. B sau trebuie majorat la valoarea de cesionare a partilor sociale de catre soc.A?
Va multumesc in avans pentru raspunsurile dumneavoastra!
Buna ziua, daca o angajata are functia de baza la alt angajator si intra in prenatal , la angajatorul unde are functia secundara zilele baza de calcul pe ultimele sase luni nu sunt complete, angajatorul unde are functia secundara este obligat sa ceara adeverinta de la celalalt angajator si sa ii completeze media pe ultimele sase lunii ? Sau poate sa-ii calculeze media la cate zile are lucrate la functia secundara ?
BUNA ZIUA ,DACA O ANGAJATA ESTE DIVORTATA SI FOSTUL SOT DA DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE CA NU SI-A LUAT ZILE LIBERE PT. SUPRAVEGHERE COPIL , ANGAJATA BENEFICIAZA DE ZILE LIBERE PLATITE CONFORM L.19/2020 ? MULTUMESC.
Bun ziua ,daca un angajat anunta ca intrat in caractina in data de 30.03.2020 , 14 zile si aduce concediu medical dupa terminarea perioadei de carantina ,adica in 13 sau 14 aprilie ,pe baza la ce sunt platite cele doua zile din martie in conditiile in care lichidarea pt. luna martie se plateste in 10.04.2020 ,multumesc .
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in urmatoarea problema:
In cursul lunii aprilie 2018, autoturismul unei societati a fost implicat intr-un accident auto care s-a petrecut astfel: soferul autoturismului apartinand societatii (sa zicem autoturismul A) a iesit din parcare cu avariile pornite, s-a pozitionat pe sensul de mers iar dupa aproximativ 5 metri de mers, a semnalizat scurt intentia de a vira stanga, moment in care, autoturismul B care circula cu o viteza de aprox. 80km/ h in localitate, a depasit pe linie continua si pe trecerea de pieton autoturismul A, nevazand intentia autoturismului A de a vira stanga, (intentie manifestata prin semnalizare), intrand din plin in partea din stanga a acestuia
In acest moment exista 2 raspunsuri diferite de la cei doi asiguratori ai autoturismelor implicate in accident: asiguratorul autoturismului A care nu vrea sa plateasca paguba, considerand ca e culpa comuna - 50 si 50.
Asiguratorul autoturismului A nu este de acord cu culpa comuna, considerand ca vina este 100 % a soferului autoturismului B.
Intrebarea este: ce face societatea in aceasta situatie, care a platit reparatiile consistente ale autoturismului A?
Actiunea in instanta este singura solutie? Nu ar trebui asiguratorii intre ei sa se puna de acord si sa rezolve problema?
Va multumesc anticipat pentru sfaturile dvs.!
Buna ziua,
Care sunt riscurile unei societati care comercializeaza produse, sa garanteze creanta nascuta din executarea contr. prin constituirea in favoarea Vanzatorului a unei ipoteci reale mobiliare - prin inscrierea in Arhiva de Garantii Reale Mobiliare, Ne intereseaza foarte mult ce implicatii pot fi in relatia societatii cu clientii sai finali. Va multumesc tare mult!
Da, din pacate asa au vrut ai nostri sa inteleaga termenul "celeritate".
Acceptam instanta lor pana la urma, sa speram ca nu va fi nevoie sa aplicam clauza respectiva.
Va multumesc tare mult pentru informatii si pentru promptitudine!