avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Florenta30

Activitate Florenta30

Inainte de aparitia legii 196/2018 privind asoc de proprietari, va rog sa mi spuneti in baza carei legi functionau asociatiile de locatari.
In cazul demiterii administratorului (in functie de 40 ani) pt ca abia in august a.c. ne am transformat in asoc de proprietari, este corect sa ne referim la art din legea 196? din acest motiv v am pus intrebarea anterioara.
Va multumesc mult ne va fi de ajutor, insa ramane problema ca nu vrea sa arate nici un document de buna voie.
1, Angajatorul a fost tot el, el s-a autopropus de atatia ani in functie, el si a stabilit indemnizatia, tot el a incheiat contractele cu Vodafone, este cum se spune ,,stat in stat,,Pe unele doc mai apare si semnatura presedintelui, care in momentul cand a fost intrebat a raspuns ca a semnat pt ca asa i a cerut administratorul , fara sa aiba habar ce semneaza.. Persoana care l ar fi verificat (contabila)si care nu a semnat nici un doc in acest sens, este locatar din bloc cu dese restante la intretinere,
2.Pana anul trecut, nu avea nici un atestat, de curand a zis ca are, dar nu l a vazut nimeni, deci nu stim daca e valabil.
Eu nu cunosc ce atributii are serv de specialitate din primarie( cel care se ocupa de asoc de prop), dar credeti ca ne poate sprijini cu vreun control asupra celor prezentate foarte succint aici?
Nu putem ,,scapa,, de administratorul scarii, avem nevoie urgent de o solutie viabila. In august a,c, ne-am inregistrat ca asociatie de proprietari, dupa multe ,,lupte,, cu administratorul existent, Ieri a avut al ,,n,, termen de predare catre noul presedinte al asoc de prop., a documentelor administratiei, conf L 196/2018, Motivand ca a avut treaba, personala bineinteles, ca n a avut timp sa le pregateasca, administratorul nu a predat nimic, cerand alt termen, In perioada de cca 40 ani de cand ocupa acest loc, administratorul a delapidat sume importante de bani (ne referim aici la perioada din 2005 la zi pt ca asa am obtinut extrasul din banca,cca 300.000 lei), El este, se pare bine informat si stie ca nu avem nici o putere, fara a i face, in prealabil, un control financiar(audit) Noi nu avem banii necesari ( administratorul ia facut disparuti) pt a apela la firme specializate in astfel de verificari si nici nu stim alta metoda de constrangere. Putem merge direct la politie cu reclamatie in acest sens, avand ca dovada extrasul de cont din 2005 (pt ca alte doc nu ne pune el la dispozitie) ? Pana in momentul de fata nici serv de specialitate din primarie si nici politia nu ne-au luat in seama pe motiv ca nu eram asoc de proprietari. Va rog dati -ne o solutie sa putem iesi din aceasta problema. Sa explic putin ,,delapidat,, : din banii de inchiriere a terasei blocului (antene Vodafone) a platit furnizorii de utilitati ( RADET, APA NOVA, etc si alti furnizori numai de el stiuti) iar banii de intretinere incasati de la proprietari, inclusiv fondul de rulment, care nu apar in extras, i-a folosit in interes personal.
1) Noul presedintele ales al unei asociatii de proprietari (asociatia de proprietari s-a format acum 2 luni) poate concedia administratorul(autopropus, fara sa tina cont ca mandatul este de 4 ani), care are contract de munca din 2016, pe o perioada nedeterminata, incheiat cu fosta asociatie de locatari?
2) Administratorul, scarii, care presteaza munca de cca 1-2 ore pe saptamana, are dreptul la 21 zile CO pe an?
3) acelasi administrator de scara si-a intocmit de asemenea tainuit, un contract de inchiriere la parter bloc pe 15 ani cu o chirie derizorie de 150 lei/luna, contract incheiat din 2012 intre el si fostul presedinte de asoc de locatari. Este valabil sau se poate rezilia de catre noul presedinte?
Multumesc, dar nu am pus problema indemnizatiei, cred ca scrie clar pensie.


Florenta30 a scris:

Rezidență în Canada
Bună ziua, va rog sa-mi spuneti daca un pensionar, care s-ar stabili sau ar sta mai mult timp în Canada primește în continuare pensia pe card de la Casa Pensii din România sau are vreo influenta faptul că nu te afli intr-o tara europeana.
.
Rezidență în Canada
Bună ziua, va rog sa-mi spuneti daca un pensionar, care s-ar stabili sau ar sta mai mult timp în Canada primește în continuare pensia pe card de la statul român.
,,copilul,, caruia ii dam masina are permis, insa am auzit la tv despre ,,chestiunile,, din intrebare, adica daca trebuie anuntat la politie sau facuta asigurare pe numele lui
cod rutier
Buna ziua, desi am citit prin codul rutier, eu neffind conducator auto, am urmatoarele nelamuriri:
1.Pentru copii de 4 ani(inaltime sub 1,35 m) este obligatoriu scaunul in autoturism sau poate fi si varianta ,,cineva sta cu ei in spate,,
2.Poti da masina copilului s-o conduca din cand in cand, fara sa anunti la politie sau alte proceduri(asigurari ...)
multumesc!