Pe mine ma intereseaza in primul rand cum as putea divorta de sotul meu daca acesta nu este de gasit...adica fara acordul lui. Daca acesta era in tara sunt sigura ca situatia ar fi fost mult mai usoara... in ceea ce priveste partajul, pot sa va spun ca actualul credit pentru cumpararea casei a fost facut de catre mine inainte de a ma casatorii cu sotul meu, casa este pe numele meu, acesta din urma doar contribuind la plata ratei. A plecat acum aprox. 2 ani. Nu sunt cunoscatoare insa, atata timp cat creditul si casa au fost facute/cumparate de catre mine inainte de casatorie se considera bun dobandit in timpul casatoriei (iar sotul meu are drept la jumatate din acest bun) sau se va imparti doar ce am dobandit dupa casatorie?
Va multumesc pentru raspuns. Sunteti f amabila. Cer sfaturi, detalii pentru a putea sa actionez intr-un fel, dat fiind faptul ca nu pot afla absolut nimic despre sot (unde anume in Italia se afla, un numar de contact etc). Si inainte de a contacta un avocat sa pot intelege despre ce discut cu acesta. In fond este un forum...
Buna seara! Sunt interesata de procedurile care trebuie infaptuite si costurile la care se ridica acestea pentru un divort de o persoana de aceeasi nationalitate (romana) aceasta din urma plecand acum 2 ani in Italia si despre care nu mai stiu absolut nimic. Nu reusesc sa iau legatura cu aceasta persoana insa inainte de plecarea ei discutam de un eventual divort. Colac peste pupaza am si un credit facut in franci elvetieni cu ajutorul careia am luat prima casa impreuna cu sotul "fugar" si nu am cum sa dovedesc bancii ca nu mai am sprijin in plata creditului.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
As dori sa stiu ce presupune o conventie civila. Sunt liber-profesionista in meseria de makeup artist. Fiind la inceput de drum nu am apucat sa imi fac PFA. Sunt solicitata de catre un retailer de haine, ce organizeaza un eveniment monden, sa machiez personalul firmei. Am cautat o modalitate legala de a-mi desfasura activitatea si a-mi primii plata si am gasit conventia civila. Ce obligatii am atat eu cat si beneficiarul? Cine plateste contributiile catre stat, eu sau beneficiarul? Unde trebuie mers pentru semnarea acestui act?
Va multumesc!
Buna seara! Sunt putin nelamurita intr-o chestiune ce implica comercializarea unor tipuri de produse cosmetice si am mare nevoie de un raspuns cat mai detaliat cu putinta: doresc sa deschid un mic butic in care sa vand produse cosmetice farduri etc. M-am documentat putin de unde sa iau marfa si am ajuns la un site din China. Acolo am observat ca au si produse de firma spre exemplu celebrul MAC...eh aici vine "mica problemuta": avand in vedere pretul extrem de mic fata de preturile care le practica in general cei de la MAC Cosmetics imi dau seama ca acele produse sunt replici. Eu insa daca am factura/chitanta/aviz de insotire a marfii si in fine toate documentele care atesta ca le-am cumparat, sunt trasa la raspundere pentru faptul ca nu vand un produs original??? Am nevoie de un raspuns ca sa stiu daca voi achizitiona si astfel de produse ori daca raman la obisnuitele "chinezarii" =D> Va multumesc !!!
Imi raspunde va rog si mie cineva?
Buna ziua!
As dori sa imi deschid un magazin in care sa comercializez tutun vrac si accesorii pentru acesta. Intrebarea mea este ce autorizatii, taxe si alte dari am de obtinut/platit?
Am incercat sa citesc codul fiscal insa nu stiu exact ce informatii sa selectez pentru domeniul care ma intereseaza pe mine.
As fi recunoscatoare pentru un raspuns cat mai detaliat.
Va multumesc!
@ Cornel Vasile:Va multumesc pentru raspuns. Intentia mea nu e sa ma judec cu ei sau sa incep un proces ci sa muncesc undeva in mod legal, dat fiind faptul ca in ultima perioada de cateva luni am patit numai neplaceri cu angajatorii deci de cateva luni bune nu am reusit sa`mi gasesc un loc de munca...ce vreau sa stiu e daca se intampla sa nu vrea sa ma angajeze (adica sa nu mai colaboreze cu mine daca se poate numi colaborare pana acum) pot totusi dupa aceasta sa-i chem in instanta? Dovezi nu am foarte multe pana la urma...decat spre exemplu angajatii de la celelalte magazine vecine (este mall de mobila) care m-au vazut timp de 2 saptamani venind la munca, clientii pe care i-am consiliat facandu-le oferte de pret in format electronic si trimise pe mail-ul acestora si tinand legatura prin telefon cu acestia etc. Eu vreau sa stiu daca as avea castig de cauza...
va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns. Am citit articolul 29 din codul muncii-incheierea contractului de munca(verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale). Tin sa precizez ca angajatorii nu au mentionat faptul ca sunt in vreo perioada de proba sau testare (singurele intrebari despre aptitudinile profesionale mi le-au pus la interviu). maine 20.03 conform programului sunt libera iar joi 21.03 tot conform programului sunt de serviciu deci joi cel tarziu ar trebui sa imi aduca contractul. Daca acest lucru nu se intampla sau mai rau renunta sa mai colaboreze(la negru ce e drept pana acum) cu mine eu pot cumva sa actionez legal? Nu e prima data cand patesc asa ceva, am mai patit de 3 ori pana acum sa lucrez o saptamana, timp in care mi se promite contractul iar dupa aceasta saptamana sa ma "dea afara"! Drept urmare nu as mai suporta inca o astfel de bataie de joc si...
Buna ziua!
Am o mica problema la un nou loc de munca! In data de 08.03.2013 am fost sunata de o firma de mobila pentru postul de consilier vanzari, in urma interviului raspunsul angajatorilor a fost unul pozitiv si m-a chemat sa incep chiar de a doua zi, 09.03.2013. Actele pentru contract cerute de dansii au fost urmatoarele: copie dupa ultima diploma de studii absolvita, copie dupa buletinul de indentitate si o adeverinta de la medicul de familie din care sa rezulte ca sunt apta de munca. Aceste acte le-am adus chiar in data de 09.03 cand am inceput. Angajatorii m-au asigurat ca in cursul saptamanii ce urmeaza (11-17.03) imi vor aduce contractul de munca sa il semnam. Pana in ziua de azi, 19.03 nu mi l-au adus desi patronul a fost in vizita zilnic la showroom unde imi desfasor activitatea si l-am intrebat de fiecare data de acest contract, acesta din urma asigurandu-ma de fiecare data ca va veni in curand cu contractul. Managerul sta cu mine pe toata durata cat imi desfasor activitatea pentru a invata despre caracteristile produselor etc. Azi 19.09 am vazut fara sa vreau un mail pe laptop-ul managerului care l-a lasat deschis pe birou langa mine o confirmare pentru interviu pt. pozitia de consilier vanzari pentru data de 22.03 (data in care eu comform programului sunt libera) din partea unei persoane. Am banuiala ca acestia nu ma vor angaja (desi nu mi-au spus absolut nimic despre cum ma prezint eu la locul de munca, daca sunt sau nu potrivita pentru acest job, ba chiar ma tot asigura ca imi vor face curand contractul). Nu mi se pare normal sa se intample asa ceva, si vreau sa imi spuneti cum as putea actiona legal asupra acestei nedreptati.
Va multumesc!