avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate vionica

Activitate vionica

Răspuns la discuția drept de infiintare PFA
Multumesc.
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un fuctionar public care lucreaza in domeniul achizitiilor publice poate infiinta pe numele sau un PFA avand ca obiect consultanta pe achizitii publice.
Buna ziua!
Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in speta urmatoare. Sunt proprietarul unui imobil dintr-un cartier privat din Ploiesti. Initial, contractul cu Apa Nova l-a detinut firma care a construit casele si care avea sediul in acelasi cartier. Dupa constituirea Asociatiei de proprietari, fiecare proprietar a incheiat contract individual cu Apa Nova. La incheierea contractelor, sustinand ca reteaua de apa este pe domeniu privat, Apa Nova ne-a fortat sa semnam un contract care prevede ca citirea se face o data pe luna, si nu la trei luni ca in cazul oricarui consummator casnic, iar serviciul de citire si cel de facturare (faptul ca ne emite factura pentru consumul de apa) se plateste separat, pe o alta factura, in valoare de 25 de lei lunar. Practic, noi platim 25 de lei lunar pentru citire si facturarea facturarii. Eu nu am vrut sa semnez, iar oparatoarea de la Apa Nova mi-a spus ca daca nu, sa gasesc alt operator (nu mai exista niciunul in Ploiesti) si daca eu nu semnez nu se mai incheie niciun contract in cartier, deci toti ramanem fara apa. Asta se intampla in urma cu doi ani. ii pot actiona in instanta pentru clauza abuziva? Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Cota este de 1/2 si a fost stabilita prin sentinta judecatoreasca intr-un proces de actiune in constatare.
Buna ziua!
Locuiesc intr-un imobil care se afla in executare silita, in urma unei sentinte judecatoresti penale, conform careia s-a stability ca sotul meu trebuie sa plateasca un prejudiciu unei societati comerciale. De la primirea sentineti, eu am obtinut in instant dreptul de coproprietate asupra imobilului si terenului in cota de 1/2. Mi-am inscris in Cartea funciara dreptul de proprietate si am notat imobilul ca locuinta de familie. Terenul pe care se afla imobilul se afla sub sechestru din timpul urmaririi penale. In aceste conditii, avand in vedere ca sunt proprietar a 1/2 din imobil si teren, pot sa vand partea mea fara sa mai cer partajul si independent de creditor? Cum pot ridica sechestrul? Va multumesc
Răspuns la discuția Poprire despagubiri CEDO
Va multumesc! De fapt, este vorba de sotul meu, care a castigat la cedo pentru conditiile de detentie. Executarea silita este dintr-un proces penal, pentru care a executat pedeapsa cu inchisoarea. Ma gandeam ca poate, cu acordul lui expres, banii ar putea fi virati in contul meu de salariu.
Buna ziua!
In cazul in care am castigat un proces la CEDO si mi-au fost acordate despagubiri, dar in tara sunt supus unei executari silite, cu poprire pe conturi, creditorul poate popri si banii proveniti din despagubirea de la CEDO? Exista pobilitatea ca acesti bani sa fie virati in contul sotului care nu este supus executarii silite? Multumesc!
Va multumesc.
Buna ziua!
As dori sa stiu daca mitior lex se aplica si in urmatorul caz si daca da, care este exact articolul de lege la care trebuie sa fac referire:
In vechea lege de executare a pedepselor, pentru elaborarea unei lucrari stiintifice erau prevazute 3 zile executate la doua zile de munca, iar in noua lege 30 de zile castig pentru o lucrare. In acest caz se aplica mitior lex, in cazul in care lucrarea a fost inceputa in timpul in care actiona vechea lege, dar a fost terminata in timpul noii legi?
Va multumesc!
Notarul spune ca partea sotului bunicii ar putea reveni statului, in cazul in care nu a facut partaj si nu are mostenitori.