Buna ziua!
In cazul in care am castigat un proces la CEDO si mi-au fost acordate despagubiri, dar in tara sunt supus unei executari silite, cu poprire pe conturi, creditorul poate popri si banii proveniti din despagubirea de la CEDO? Exista pobilitatea ca acesti bani sa fie virati in contul sotului care nu este supus executarii silite? Multumesc!
Daca ati castigat la CEDO in aceeasi cauza in care sunteti executata silit puteti formula revizuire conform art.509(1) pct.10 NCPC si cereti suspendarea executarii silite.Banii se vor vira exclusiv in contul.dvs.Puteti incerca sa deschideti un cont la o banca a cooperatiei de credit si sa cereti virarea banilor in acel cont,poate nu stie executorul de acea banca.
Va multumesc! De fapt, este vorba de sotul meu, care a castigat la cedo pentru conditiile de detentie. Executarea silita este dintr-un proces penal, pentru care a executat pedeapsa cu inchisoarea. Ma gandeam ca poate, cu acordul lui expres, banii ar putea fi virati in contul meu de salariu.
Poprire ilegala
ramqby
In contul sotului meu au fost virati banii cuveniti pentru diurna..el are poprire pe cont..cei de la locul de munca nu au specificat ca sunt diurna ci a aparut ... (vezi toată discuția)