avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate rivas

Activitate rivas

pot sa-mi deschid un pfa pentru 2 activitati ? gen : contabilitate si masaj . multumesc
Răspuns la discuția Responsabilitate presedinte
am tot incercat sa vorbesc cu presedintele dar nu vrea sa faca nimic atit cu firma de reclama cit si cu cea de coafor de la parter. Sint niste bani care ar putea intra in contul asociatiei , dar cum v-am spus presedintele nu misca un deget . In acest sens ma gindeam sa depun plingere penala impotriva sa: acesta lipsa de interes este suspecta stiind faptul ca firma de reclama a fost adusa in bloc si de el. Reclama a stat 2 ani de zile pe bloc fara autorizatie de constructie .
am uitat sa adaug ca la parterul blocului s-a deschis un salon de coafura . Comitetul executiv a hotarît ( sedinta + proces verbal ) ca firma respectiva sa plateasca o suma pt. o reclama ( geam la intrarea in bloc ) si 50% din reparatiile cu interfonul. Cu toate ca a trecut un an si jumatate de cînd s-a hotarît acest lucru nu s-a incheiat niciun contract cu firma respectiva si nici s-a primit vreun ban.

pai am vazut un desfasurator de plati : firma nu a mai platit din luna mai de exemplu chiria si oricum m-am mai uitat prin acte si nu este platita nici penalizarea .N-am gasit niciun angajament de plata .
cred ca m-am uitat gresit in lege e vorba de art. 17 din hg 1588/2007. Împotriva presedintelui vreau sa depun plîngere penala .Se poate ? adica de putut se poate dar este îndreptatita legal ? ( ce fapta penala a comis presedintele ). asta am vrut sa întreb si daca da unde sa ma adresez. Multumesc
Răspuns la discuția Reabilitarea termica a blocurilor
cred ca exista o directiva europeana nu stiu ce numar care interzice termoizolatia cu polistiren a cladirilor mai înalte de 10 metri . Mai stie cineva despre acest aspect ? ma refer la legislatia europeana in domeniu privind materialele agreate in termoizolatia blocurilor.
buna ziua ! pe blocul nostru este amplasata o reclama de o firma de publicitate. Exista un contract de inchiriere dar clauzele sale nu sînt respectate de firma respectiva in sensul ca nu plateste intrega suma ( tariful este in euro dar plateste mai putin decit este cursul BNR in ziua respectiva ), nu plateste penalizarile de 0.2% pe zi ( si are restante si de 6 luni consecutive la plata chiriei ). Acest lucru este cunoscut atit de cenzor , de presedintele asociatiei cit si de firma de administratie dar nu iau nicio masura in acest sens. Acesta fapta are un caracter penal ? in sensul art. 17 punctul 9 din legea 230 . Ma pot adresa procuraturii cu o sesizare ? Pîna la urma sînt banii asociatiei de proprietari . Ma gîndesc sa nu existe vreun interes atunci cînd firma este pasuita nefiresc la plata obligatiilor ce-i revin. Ca o observatie exista în blocul nostru restantieri la plata întretineri si acestia sint taxati cu 0,2% pe zi penalizari.
multumesc pt. orice sfat
stie cineva daca exista una sau mai multe hotarîri ale consiliului local al sectorului 3 ( ce numar si din ce data ) privitoare la amplasarea reclamelor pe spatiul public si privat . Am intrat pe site-ul primariei unde sint hotarîrile dar nu au titlu si sint sute ! multumesc
Răspuns la discuția Functionari publici ai primariei
da in vara( iulie 2013) a aparut la avizier ( dupa o cearta tare de tot - eu cind ma enervez tip ) o hirtie de la firma care administreaza blocul o hirtie semnata de contabil in care era specificata suma aflata in contul de chirii aferent reclamei.(atit , fara debit si credit ). De aceea am scris ca raspunsul de la primarie cu extrasul de cont este halucinat deoarece acum suma ( in octombrie ) era mult mai mica . Ceva reparatii la terasa s-au facut in noiembrie ( sa zici ca s-au platit de acolo ) dat tot nu iese. Si inca ceva suma pretinsa de primarie ca fiind extrasul de cont este perfecta , o suma fixa cu zerouri nici macar o fractie ceva , o virgula .
eu va multumesc de raspunsuri ! Am vazut acel contract de inchiriere in care se precizeaza penalitati de 0.2% pe zi daca intirzie plata cit si suma de plata. Dupa ce a vazut ca am facut ”valuri ” presedintele asociatiei a refuzat sa-mi puna la dispozitie si alte acte legate de acest contract : procesul verbal al comitetului executiv in care s-a luat hotarirea sa se puna reclama, autorizatia de constructie etc. I-am facut o cerere scrisa trimisa prin posta cu confirmare de primire dar refuza sa-mi puna la dispozitie acele acte. Ne-am si certat pe aceasta tema. I-am trimis si 3 notificari cu privire la dorinta mea si a vecinului afectati de reclama (art.41) cu privire la rezilierea contractului ( este o prevedere in contract dupa 2 ani se poate rezilia contractul si in vara lui anului 2013 se putea face asta ) dar nu ne-a dat niciun raspuns si termenul a fost depasit . M-am adresat primariei serviciului relatii cu asociatiile de proprietari in legatura cu aspectele financiare legate de derularea contractului : plati intirziate , fara penalitati si sume mai mici fata decit este prevazut in contract si am cerut un control conform art.55 dar mi-au raspuns sa ma adresez corpului de experti contabili ! un raspuns halucinant a fost ca presedintele asociatiei de proprietari le-a prezentat un extract de cont din care reiese ca firma de publicitate este la zi cu platile da dar suma din cont era mult mai mica decit stiam eu ca era in iulie 2013 ! o diferenta de 100 si ceva de milioane ! halucinat nu-i asa ? in citeva luni s-au evaporat banii sau cei de la primarie nu stiu sa deosebeasca un extract de cont de un ordin de plata sau alt act. Cit despre faptul ca presedintele a refuzat sa dea curs cererii noastre de reziliere a contractului cei de la primarie mi-au raspuns sa ma adresez justitiei . De aceea am intrebat unde se pot reclama functionarii primariei. Aceeasi experienta o am si cu cei de la disciplina in constructii : reclama puse pe bloc in anul 2008 nu avea autorizatie de constructie si nici acordul meu si a vecinului direct afectati de ea : zgomot cind bate vintul, insecte care intra in casa ( reclama fiind iluminata ) etc.(art.41) Le-am notificat acest lucru dar s-au spalat pe mîini : au spus ca au trimis o comunicare presedintelui de atunci si acesta nu s-a prezentat si cu asta gata .Au ingropat sesizarea mea. Ca apoi sa aflu ca firma a primt autorizatie de constructie in anul 2010 ! Pe ce acte ? Cei de la ISC au amendat firma ca nu respectat niste norme tehnice legate de calitatea constructiei si au cerut o expertiza tehnica dar care nici pina zi nu s-a facut, cei de la ANRE au venit si au vazut ca pt. instalatia electrica nu aveau autorizatie cu toate ca era prevazuta in proiectul reclamei . deci efectiv nu stiu cum au putut obtine autorizatia de constructie ce arhitect a putut sa semnneze autorizatia de constructie cind nu avea avizele toate cerute de lege ( ca cel de la ANRE). Nu stiu daca au avize si de la mediu si pompieri sau alte cerute de lege . La un moment dat le telefonam eu celor de la disciplina in constructii si le dadeam date despre firma care a pus reclama si imi spuneau ca o sa-i amendeze si nu s-a intimplat nimic. Si uite asa ma lupt de 2 ani pe doua fronturi : unul legat de partea tehnica ( autorizatii ) si altul pe partea financiara . Si cum v-am spus sintem doar 2 persoane in bloc care fac valuri si pun intrebari . Pe ceilalti nu-i intereseaza , dar atita timp cit am legea de partea mea nu ma las. Din decembrie 2012 nu s-a mai facut adunare generala , a fost doar 2 sedinte de comitet executiv in care ne-am certat rau de tot - eu fiind membru in comitet dar sint in minoritate - si de atunci ma evita . Eu cred ca presedintele este influentat de firma de administratie ( care este foarte cunoscuta ...) deoarece patronul reclamei locuieste intr-un bloc care este administrat de aceeasi firma ca la noi si acest lucru se vede.
va multumesc . am gasit documentul respectiv si cred ca imi va fi de un real ajutor