avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate americanu28

Activitate americanu28

Salutare tuturor!
Eu sunt initiatorul acestei discutii si am ramas surprins ca utilizatorul "cavallis" a avut o interventie cel putin bizara si nu la obiect,pentru care am si raportat abuzul.Vedeti inceputul discutiei...
Ulterior au intervenit si alti utilizatori si moderatori care i-au raspuns lui "cavallis",nu mie.
Repet intrebarea ....Carei Autoritati m-a pot adresa pentru a face o sesizare impotriva neregurilor ce se intampla la Asociatia de Propietari?Mentionez ca sunt propietar,membru al Asociatiei
Vreau sa sesizez nereguli cu privinta la cheltuieli neclare,liste de intretinere fara stampila asociatiei si a cenzorului,nu sunt afisate la avizier cheltuielile care intra in calcularea intretinerii.
Normal ca primul pas l-am facut aici.Adica am purtat discutii cu Presedintele si Vicepresedintele care (fiind prieteni buni) nu mi-au raspuns clar la nelamuririle mele,chiar si in urma unei cereri scrise cu nr de inregistrare.
Ce pot sa fac mai mult?
Eu nu contest ca in alte parti exista cate un "reclamangiu",dar nu e cazul la mine.Am incercat amiabil si din consultari cu prieteni si cunostinte ale mele care sunt in acest domeniu mi-au confirmat ca la noi se intampla lucruri ciudate si in afara legii.
Astept raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc

Salutare.
As dorii sa stiu carei autoritati trebuie sa m-a adresez pentru a face o reclamatie(sesizare) cu privire la nereguli in cadrul Asociatiei de Propietari.Adica,mod de calcul,felul in care sunt afisate listele de intretinere,etc..
Multumesc
Buna seara.
Sa inteleg ca se poate face o Asociatie noua?
Buna ziua.Credeti ca se poate sa facem alta asociatie?E o idee buna.Si ce facem cu locurile de parcare?Ce facem cu actuala asocietie?
Bună ziua. In ce condiții se poate schimba statutul Asociație de proprietari?Locuiesc intr-un bloc nou in cadrul unui complex rezidențial si dezvoltatorul mai deține pe lângă 10 apartamente din totalul de 83 si vreo 61 locuri de parcare si vreo 30 boxe.Din ce-am înțeles eu sunt trecuți in statut cu toate acestea si au dreptul la atâtea voturi câte proprietăți au.??? ? Adică in in jur de 90 voturi? Si noi restul 70? Nu m-i se pare corect ca pentru o boxa de 3 mp sa ai 1 vot la fel ca un proprietar de apartament de 80 mp.Va rog sa m-a ajutati cu ce putem face in acest caz. Mulțumesc
Răspuns la discuția Legea 230
Locuiesc intr-un bloc nou,iar intretinerea pentru spatiile comune se calculeaza in functie de cota indiviza.Probleme este ca eu in contract am o cota de 1.386% si cei de la Asociatie imi calculeaza la 1.663%.Am intrebat Presedintele,Vicepresedintele,Administratorul platit si n-au putut sa-mi dea un raspuns.Intre timp am intrat in posesia Foii de Avere in care sunt trecute toate cotele indivize si insumeaza 100%.Aici sunt trecute si boxele si locurile de parcare care insumeaza aproximativ 17% din total,dar in lista de intretinere ele nu se revad.Din cercetarile mele reiese ca cele 17 procente ne-au fost repartizate noua celor 83 apartamente,care insumeaza 83% din total.Am citit legea si spune clar ca acest lucru e ilegal.Vreau sa actionez in judecata Asociatia de Propietari si in asentimentul meu mai sunt vreo 8 vecini.Pe restul,nu-i intereseaza...Locurile de parcare si boxele apartin Dezvoltatorului,iar sotia vicepresedintelui lucreaza la ei.Am cerut lamuriri si....nimic.Au zis verbal ca asa au considerat ei de cuviinta.Ce pot sa fac?
Discuție Legea 230
Salutare.Am nevoie de un avocat specializat pe legea 230.M-a poate ajuta cineva?Multumesc
Eu va dau dreptate.Asa consider si eu.Maine e sedinta si vreau sa fiu documentat pentru ca locuiesc intr-un bloc nou si dupa cum v-am mai spus si cu alta intrare aici,dezvoltatorul mai are 30-33 apartamente in propietate din 83.E greu sa mobilizez 35-40 de locatari.Din experientele anterioare 10-15 vin la sedinta.De aceea m-a documentez.Eu am descoperit ca dezvoltatorul nu plateste nimic la cotele intretinere pentru cele 63 locuri de parcare inca nevandute si vreo 20 boxe,desi sunt trecute in Foaia de Avere cu cote indivize.Am fost propus ca Presedinte si va dati seama cu cine m-a lupt.Multumesc pentru raspuns si sustinere.
Se voteaza conducerea asociatei si comitetul executiv.La noi in bloc sunt 83 aparamente,63 parcari subterane si 20 boxe care din foaia de avere au 100% cote indivize.Dar daca fiecare din acestea ar avea propietari diferiti,ar rezulta 166 voturi?
Multumesc.Dar daca eu am 1 apatrament,10 locuri de parcare la subsolul cladirii si 10 boxe toate cu numar cadastral,inseamna ca am 21 voturi?