Buna ziua!
Zilele trecute cand mi-am verificat contul bancar am observat ca sunt "blocate" o parte din venituri. Ideea e ca daca verific la ATM nu as mai avea bani in cont, iar pe extrasul de cont imi apar 600 de lei. De asemenea in extras apare o plata la Anaf in valoare de 12.80 si un comision de confirmare plata de 0.5lei. intrebarea mea este ca Anaf-ul poate pune poprire pe cont din cauza unui credit neachitat? Daca ar fi contul poprit cum de mai am acees la diferenta de bani (mai pot sa depun in cont si pot sa scot numerar). Mentionez ca sumele din cont provin din indemnizatia de crestere copil. Alte datorii nu stiu sa am, datorii de genul impozite si taxe neachitate eu nefiind proprietar a nimic. Multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua!
Cand am ramas acasa in concediul de crestere copil am optat pentru pentru cel de 2 ani! Acum imprejurarile au facut sa imi gasesc de lucru la un alt angajator si sa doresc sa ma intorc la servici (subliniez ca este vorba despre un alt loc de munca, nu cel de la care am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani). Am citit pe tot felul de situri ca in cazul in care mama opteaza pentru acordarea indemnizatiei de cc pana la 2 ani nu mai primeste stimulentul de insertie de 500 de lei. Care este de fapt realitatea? Poate mai trebuie sa mentionez ca copilul are acum 6 luni deci m-as intoarce la servici inainte de implinirea unui an. Va multumesc pentru raspunsuri! Cu stima!
Sa inteleg ca pentru concediul de lauzie ar trebui sa primesc mai multi bani decat pentru o luna normala de munca? Adica la 851 brut eu mai primeam in mana 650 de lei, iar dupa calculul sugerat d-voastra imi iese 730 de lei. Se poate, sau am gresit pe undeva?
Multumesc!
Buna ziua!
Am o rugaminte: nu prea am incredere in contabila de la firma unde am lucrat, dat fiind ca nici pana acum nu am primit banii pentru concediul de maternitate (explicatia pentru fostul meu sef fiind ca se deconteaza la sfarsitul perioadei, desi eu stiu ca se dau lunar). Prin urmare as dori sa stiu pentru un salar de incadrare de 851 de lei cat ar veni pe luna indemnizatia pentru concediul de maternitate(cei 85% pentru 126 zile). Va multumesc!
Buna ziua!
Am 2 conturi bancare (persoana fizica), care sunt poprite din cauza unui impozit pe venit neplatit din 2007 pe niste asigurari. Am fost la Finante, am platit datoriile. Intrebarea mea e: se ridica popririle automat sau trebuie sa merg la Finante sa-mi dea ceva hartii cu care sa merg eu la banci sa dovedesc ca am platit datoriile?