avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Activitate sofoana

Activitate sofoana

Răspuns la discuția Repaus saptamanal
Multumesc!
Buna ziua! Lucrez in cadrul CFR ca mecanic de locomotiva. Nu am un program stabil, iar ca sa fac 40 de ore pe saptamana, trebuie sa lucrez toate 7 zilele ( intr-o zi lucrez 5 ore, in alta 7, in alta 10 etc. ). Este normal ca in 14 zile sa am numai 2-3 zile libere? (Nu am pretentie sa fie in zile consecutive, dar nu este corect sa fie macar 4 zile libere in 14 zile?) Mentionez ca in contractul colectiv de munca este un articol in care scrie ca "Munca prestata in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale se platesc cu spor de 100% din salariul de baza. Aceste ore nu se compenseaza cu timp liber corespunzator." Acest articol poate inlatura repausul saptamanal?
buna ziua!sunt in concediu de crestere copil, si sotul meu intentioneaza sa-si ia si el o luna de concediu,avand in vedere noile prevederi legale.eu am optat pentru CCC de 2 ani si doresc sa ma intorc la serviciu cu o luna inainte de expirarea concediului,timp in care tatal sa stea cu copilul.in aceste conditii,as putea beneficia si de stimulent de insertie daca ma intorc cu o luna mai devreme la serviciu?
multumesc!
buna ziua!in prezent sunt in concediu de crestere copil si mai am 7 luni din acesta, timp in care intentionez sa raman din nou insarcinata.as beneficia mai departe de indemnizatia de crestere copil daca ma intorc la serviciu doar pentru cateva luni, dupa care sa intru iar in concediu de crestere copil?sunt bugetar, am vechimea necesara pt a mi se acorda indemnizatia.multumesc!
Răspuns la discuția stimulent de insertie
MULTUMESC!
Răspuns la discuția stimulent de insertie
DAr,spuneti-mi,cum as putea obtine aceste venituri ..?nu ar fi nevoie sa-mi gasesc un alt loc de munca?>
Răspuns la discuția stimulent de insertie
multumesc pt raspuns!eu am optat pt CCC de 2 ani,si nu ma pot intoarce la serviciu decat dupa ce implineste copilul 1 an,de aceea eram nedumerita.dar din ce mi-ati explicat dvs,am inteles ca beneficiez de stimulent.
Buna ziua!as dori sa ma intorc la serviciu in data de 1.06.2013 si vreau sa stiu daca beneficiez de stimulent de insertie,avand in vede ca cererea de concediu crestere copil a fost facuta incepand cu data de 25.06.2012,când mi-a expirat concediul de sarcină şi lăuzie, şi până la data de 12.04.2014, când copilul meu împlineşte vârsta de 2 ani.Copilul ar avea 1 an si 2 luni,insa de la data cererii si pana la data intoarcerii la serviciu e mai putin de 1 an.Sper sa ma lamuriti,multumesc frumos!