avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate ecatecrina

Activitate ecatecrina

Buna ziua!
In luna decembrie, am lucrat ore in plus fata de cele 160 de ore legale. Azi, la ridicarea salariului, am primit mai putin pe acele ore, fiindu-ne comunicat ca s-a oprit IMPOZITUL PE VENIT de 16%..Este legal???
Va multumesc!
Răspuns la discuția Zi cu neplata
In situatia in care se decide recuperarea orelor de luni , asa cum a fost pentru bugetari zilele de 27, 30 si 31 decembrie 2013, trebuie sa ne fie comunicat in scris sau doar verbal?
Răspuns la discuția Zi cu neplata
Eu nu sunt avantajate de niciuna dintre cele 3 variante. Sunt obligata la aleg una dintre ele?
Discuție Zi cu neplata
Firma la care sunt angajata (privat) a decis ca ziua de luni sa nu venim la serviciu, spunand ca nu avem de munca, dar vor ca aceasa zi sa ne-o luam din concediu sau sa o recuperam sau SA NE CEREM o invoire neplatita.
Este LEGAL?
Stiam ca atunci cand nu pot oferi de munca sunt obligati sa plateasca cu 75 %!
Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Lucrez pt o firma privata( SRL ) de mai mult de 5 ani. Pot beneficia de zile de concediu in plus pentru faptul ca am vechime in munca mai mare de 5 ani?
deci eu maine daca ma prezint la serviciu, ei sunt obligati sa ma plateasca, chiar daca nu pot desfasura activitatea k de obicei?
Răspuns la discuția Lucrul in zilele de sambata
Ni s-a spus ce e de curand legea si ca nu se aplica retroactiv. Asa e?
Ni s-a spus k asa ii obliga cei de la ITM, dar azi s-au cam balbait si ...daca maine nu merg la serviciu, cum am spus mai devreme, o sa platesc orele.
Asta si cautam pe forum: baza legala in care ei fac asta(daca exista).
Avem program de lucru neregulat,adica lucram si sambata, 40 ore saptamanal. Am inteles ca de ceva vreme s-a dat o lege care il obliga pe angajator sa plateasca pentru aceste zile de sambata o anumita suma, la alegerea lor.

Ma puteti ajuta cu detalii?
asa a fost de pe 24 aprilie sau mai pana acum, dar azi s-au hotarat ca nu mai vor sa se compenseze.