Buna ziua!
In luna decembrie, am lucrat ore in plus fata de cele 160 de ore legale. Azi, la ridicarea salariului, am primit mai putin pe acele ore, fiindu-ne comunicat ca s-a oprit IMPOZITUL PE VENIT de 16%..Este legal???
Va multumesc!
In situatia in care se decide recuperarea orelor de luni , asa cum a fost pentru bugetari zilele de 27, 30 si 31 decembrie 2013, trebuie sa ne fie comunicat in scris sau doar verbal?
Firma la care sunt angajata (privat) a decis ca ziua de luni sa nu venim la serviciu, spunand ca nu avem de munca, dar vor ca aceasa zi sa ne-o luam din concediu sau sa o recuperam sau SA NE CEREM o invoire neplatita.
Este LEGAL?
Stiam ca atunci cand nu pot oferi de munca sunt obligati sa plateasca cu 75 %!
Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Lucrez pt o firma privata( SRL ) de mai mult de 5 ani. Pot beneficia de zile de concediu in plus pentru faptul ca am vechime in munca mai mare de 5 ani?
Ni s-a spus k asa ii obliga cei de la ITM, dar azi s-au cam balbait si ...daca maine nu merg la serviciu, cum am spus mai devreme, o sa platesc orele.
Asta si cautam pe forum: baza legala in care ei fac asta(daca exista).
Avem program de lucru neregulat,adica lucram si sambata, 40 ore saptamanal. Am inteles ca de ceva vreme s-a dat o lege care il obliga pe angajator sa plateasca pentru aceste zile de sambata o anumita suma, la alegerea lor.